Na dječaka pala vrata

DRAMA NA OSJEČKOM SUDU Trogodišnji Madinin brat završio u bolnici s potresom mozga

Jasmin Klarić

Odvjetnica Bezbradica Jelavić  / Foto Marko Prpic/PIXSELL

Odvjetnica Bezbradica Jelavić / Foto Marko Prpic/PIXSELL

Dok se vodilo ročište na sudskom postupku u kojem se treba donijeti odluka o tome hoće li ovi tražitelji azila i dalje ostati smješteni (protiv svoje volje) u zatvorenom detencijskom centru u Tovarniku, dječaka se vrata ozbiljno ozlijedila, pa je završio u KBC-u Osijek s dijagnozom potresa mozga gdje je zadržan na liječenju



Prije šest mjeseci ostali su bez kćerke koja još nije imala šest godina, a danas se nesreća dogodila trogodišnjem sinu migrantske obitelji Hosseini. Na dječaka su, kako smo uspjeli neslužbeno doznati, pala teška drvena vrata dok se na osječkom Upravnom sudu odvijalo ročište u detencijskom postupku za nekoliko migrantskih obitelji smještenih u Tovarniku.


Dok se vodilo ročište na sudskom postupku u kojem se treba donijeti odluka o tome hoće li ovi tražitelji azila i dalje ostati smješteni (protiv svoje volje) u zatvorenom detencijskom centru u Tovarniku, dječaka se vrata ozbiljno ozlijedila, pa je završio u KBC-u Osijek s dijagnozom potresa mozga gdje je zadržan na liječenju.


Podsjetimo, obitelj Madine Hosseini je u Hrvatsku ušla prije dva mjeseca i zatražila azil. Nakon toga su završili u Tovarniku, a njihovoj odvjetnici Sanji Bezbradici Jelavić je s njima dopušten kontakt tek prije desetak dana.




U međuvremenu se oglasio i Europski sud za ljudska prava čiju je reakciju zatražila Bezbradica Jelavić i zatražio da se obitelj premjesti iz Tovarnika u uvjete primjerenije za boravak djece.


Odluku u detencijskom postupku sud treba objaviti u utorak.


Službenu potvrdu o nesreći na osječkom sudu zatražili smo od policije, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.