Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
14. prosinca 2019.
Sumnje

DORH zatražio izvide zbog curenja informacija u istrazi protiv Brkića i ostalih

DORH zatražio izvide zbog curenja informacija u istrazi protiv Brkića i ostalih
DORH zatražio izvide zbog curenja informacija u istrazi protiv Brkića i ostalih
Autor:
Objavljeno: 2. svibanj 2019. u 19:23 2019-05-02T19:23:34+02:00

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je od policije provođenje izvida zbog Nacionalovog teksta u kojem su objavljeni transkripti iz istrage protiv Brkića i ostalih. DORH smatra da postoje sumnje u odavanje službenih tajni te povrede tajnosti postupka.

'Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, temeljem teksta objavljenog u tjedniku Nacional od 30. travnja 2019. "Transkripti o špijuniranju", poduzima potrebne radnje, te je naložilo provođenje izvida policiji zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona i kaznenog djela povrede tajnosti postupka iz članka 307. Kaznenog zakona. 

Izvidi su naloženi u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do odavanja podataka koji se odnose na kazneni predmet u kojem je državno odvjetništvo odredilo tajnost istraživanja, a koji su potom objavljeni u navedenom članku, te otkrivanja osoba koje su te podatke odale. Izvidima će se provjeriti i navodi iz podneska jedne od žrtava, u kojem se također iznose sumnje na počinjenje kaznenog djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona', objavljeno je na stranicama DORH-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.