Bivši premijer izašao iz Remetinca

DORH demantira Sanaderove tvrdnje: Istraživali smo ga još 2009. godine

Boris Pavelić

Ivo Sanader / Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ivo Sanader / Foto: Ronald Gorsic / CROPIX



Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić rekao je jučer za HRT kako se odluke Ustavnog suda moraju poštovati, a svaki građanin ima pravo na poštovanje ljudskih prava. »Činjenica je da ne postoji pravomoćna presuda, ali postoji osnovana sumnja i optužnice, tako da stvari još nisu gotove«, izjavio je Turudić.



Sanader je u srijedu, izašavši iz zatvora, ponovio kako je Jadranka Kosor Mladenu Bajiću 4. siječnja 2010, na dan kad je izbačen iz HDZ-a, »naredila« da ga kazneno progoni. Demantirajući opet te njegove tvrdnje, Kosor je u srijedu navečer za televiziju izjavila kako kani »pokrenuti neke radnje«. Što konkretno, jučer nije željela pojasniti, ali iz odvjetničkih krugova doznajemo kako se raspitivala o mogućnostima tužbe, jer Sanaderove tvrdnje smatra klevetom. 


Od Sanaderovih se tvrdnji jučer, na pitanja novinara, ogradio i Tomislav Karamarko, jer Jadranka Kosor nije propustila podsjetiti kako je na sporni sastanak »došao i tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko«, što Kosor smatra »vrlo znakovitim«. Karamarko, međutim, »ne zna na što ona točno misli«. A što se tiče Sanaderovih izjava, Karamarko se u njih – »ne bi petljao«.



Snimateljica Sloković 


Pri izlasku Ive Sanadera iz zatvora mnogi su uočili kameru u ruci njegove odvjetnice Jadranke Sloković. Prema pisanju tportal.hr-a, radi se o kameri redatelja Rajka Grlića koji radi dokumentarac o bivšem premijeru. Grlić, prema pisanju spomenutog portala, već četiri godine kamerom dokumentira sve što se događa oko Ive Sanadera te njegovih odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića.  





Sve je međutim sa zadovoljstvom dočekao SDP-ov ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. »To su prljave stvari, nepravilnosti i netransparentosti koje vladaju još iz HDZ-ove vlade od prije šest, sedam ili osam godina. Pustit ću njih da se razračunavaju. Ima tu još dečki koji su aktivni u HDZ-u, a koji se vjerojatno znoje i razmišljaju kako su se tada javni novci poreznih obveznika trošili«, izjavio je Maras, aludirajući očito na Božidara Kalmetu tvrdnjom kako »iza nekih od tih dečki predsjednik HDZ-a još uvijek vrlo čvrsto stoji«.