Podnesen optužni prijedlog

DJELOMIČNI RASPLET AFERE Lažna medicinska sestra iz Obrovca odvedena na psihijatriju

P. N.

Prema onome što je dr. Goran Jusup rekao, Veronika Pecolaj pati od teške psihičke bolesti



Protiv Veronike Pecolaj podnesen je optužni prijedlog zbog lažnog predstavljanja, potvrdila je zadarska policija za Index. 


Također, iz policije su rekli da joj je pružena liječnička pomoć. Index neslužbeno doznaje da je odvedena na psihijatrijski odjel zadarske bolnice. 


Dr. Goran Jusup jučer je priznao da je svoju “medicinsku sestru” izvukao iz psihijatrijske bolnice na otoku Ugljanu i zaposlio je u svojoj ordinaciji u Obrovcu. 




Prema onome što je Jusup rekao Indexu, Pecolaj pati od teške psihičke bolesti.


Podsjetimo, Jusup je u bizarnom telefonskom razgovoru prepričao kako je izvukao Veroniku Pecolaj iz bolnice u koju ju je navodno poslala njena majka, a zatim ju je zaposlio u obrovačkoj ordinaciji kao medicinsku sestru. Ubrzo se ispostavilo da ona uopće nije medicinska sestra iako su oboje tvrdili suprotno.


Hrvatska komora medicinskih sestara je provjerom registra utvrdila da u njemu nema osobe s njezinim imenom.


Konačno je to priznao i sam Jusup. Kada više nije mogao skrivati istinu, rekao je da je u vezi s Pecolaj te da mu ona samo sprema ordinaciju. Izjavio je da je Pecolaj malo munjena i da ju je on izvukao iz psihijatrijske bolnice na Ugljanu.


“Tamo ju je stavila njena majka. To je šiptarska politika, ona je isto Šiptarka”, mrtav hladan je ustvrdio u razgovoru za Index, dodavši da je sve poslove za koje je potrebna medicinska stručnost obavljao on.


Reporter emisije Provjereno Nove TV Mato Barišić provjerio je li uistinu riječ o vulgarnim i neurednim osobama u obrovačkoj ambulanti, kako pričaju bivši pacijenti, a naišao je na nesvakidašnje prizore.


‘HZZO je u dva navrata obavio  kontrolu izvršavanja ugovornih obveza u navedenoj ordinaciji. Po izvršenoj prvoj kontroli u studenom 2018.g. utvrđene su nepravilnosti te je izrečena mjera u cilju ispravljanja istih. U ponovljenoj kontroli u siječnju 2019.g. HZZO je utvrdio kako ugovorni subjekt nije ispravio nepravilnosti te je pokrenuo postupak raskida ugovora, slijedom čega je donesena odluka kojom se ugovor raskida s 30. travnjem 2019. godine’, navode iz Ministarstva zdravstva.