Kome zvona zvone

DARIO KORDIĆ DRUGI PUT MEĐU HRVATIMA: Uoči godišnjice monstruoznog zločina najavio svoj povratak u politiku

P. N.

snimio Duško Jaramaz

snimio Duško Jaramaz

I Dario Kordić je uz Hrvatska zvona! Dario Kordić je već danas simbol uspona i posrnuća hrvatskoga naroda. Početkom devedesetih godina poveo je hrvatski narod Srednje Bosne u osvit slobode, zatim obrane svoga opstanka pred srpskom, a nakon toga i muslimanskom agresijom, stoji u poruci Hrvatskih zvona.



Uoči 25. godišnjice monstruoznog pokolja koji su pripadnici Hrvatskog vijeća obrane 16. travnja 1993. godine počinili u selu Ahmići, Dario Kordić – čovjek kojeg je Haaški sud čovjek kojeg našao najodgovornijim za zločin u Ahmićima, na mala vrata se pokušava vratiti u politiku Bosne i Hercegovine. Početkom ovog mjeseca, naime, njegovo priključenje objavila je politička platforma Hrvatska zvona, novoosnovana udruga koja aktivno politički podržava Hrvatsku republikansku stranku u Bosni i Hercegovini.


Na svom službenom facebook profilu, aktivisti Hrvatskih zvona pojašnjavaju tko su i što su: “Zvona okupljaju pojedince i stvaraju pravu političku platformu koja će iznjedriti nekompromitirane i kvalitetne pojedince u politički život hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zbog toga, podržavamo i surađujemo s Hrvatskom republikanskom strankom, koju smatramo poštenom i nekompromitiranom hrvatskom opcijom.”


Predsjednik Hrvatskih zvona doktor je Marko Tokić, dok kao predsjednik Hrvatske republikanske strane BiH figurira Slaven Raguž.




– Zajedno ćemo djelovati i iznjedriti poštene, stručne i kvalitetne pojedince, koji će unijeti novu politiku i nove vrijednosti u društveni prostor hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, najavili su iz Hrvatskih zvona.


Kakav tip “nekompromitiranih i kvalitetnih pojedinaca” preferiraju Hrvatska zvona najbolje govore u uvodu spomenuto priključenje Darija Kordića ovoj političkoj opciji.


– I Dario Kordić je uz Hrvatska zvona! Dario Kordić je već danas simbol uspona i posrnuća hrvatskoga naroda. Početkom devedesetih godina poveo je hrvatski narod Srednje Bosne u osvit slobode, zatim obrane svoga opstanka pred srpskom, a nakon toga i muslimanskom agresijom. Umjesto da uživa plodove krvlju obranjene slobode, upravo zbog obrane slobode svoga naroda – slijedilo je mučeništvo i proces proglašenja krivnje upravo zbog odbijanja biti robom, objavila su Hrvatska zvona, očito zadovoljna novom političkom akvizicijom.


foto: screenshot youtube


foto: screenshot youtube



Na istom mjestu prenesena je i Kordićeva “poruka hrvatskome narodu”, pisana u duhu crkvenih propovijedi.


– U blagoslovljenom ozračju Uskrsnuća Gospodinovog, skupina ratnika iz Herceg-Bosne, osjećajući sve boli suze, patnje i kušnje teško ranjenog hrvatskog nacionalnog bića u Bosni i Hercegovini, čvrsto je odlučila uključiti se u nezaustavljiv proces velikih promjena u praskozorju nadolazećih izbora hrvatskih legitimnih predstavnika u BiH. Časna imena Zlatana Mije Jelića, Željka Glasnovića, Marka Tokića, Marka Radoša, Zdenka Jurića Majora, Ranka Radoša, moje malenkosti i mnogih drugih djelovat će poput ledolomca koji će krčiti put stotinama mladih intelektualaca, radnika, studenata, djece branitelja HVO-a u zaustavljanju guranja hrvatskog naroda u ponor, poručio je Kordić.


Najveći dio nas hrvatskih ratnika, nastavlja (ne)rehabilitirani ratni zločinac, “mislio je da se više nikada neće uključivati u neke nove projekte od hrvatske strateške važnosti”.


– No, ustrajni pozivi i molbe brojne hrvatske mladeži iz BiH i iseljeništva isturili su nas na gromobransko mjesto, kako strah više ne bi živio među Hrvatima u BiH. A straha je preveć od aktualnih hrvatskih čelnika koji narodu daju mrvice sa stola, prijeteći kako neće dobiti ni toliko ukoliko ih vjerno ne slijede. O Bože, moj premili Bože, kako je pogaženo, izmrcvareno i poniženo dostojanstvo hrvatskih ljudi u Herceg-Bosni. Ovo uskrsno vrijeme najavljuje da među Hrvatima u BiH više neće biti promicano zlo kao vrijednost, kao dobro. Uistinu dolazi milosno vrijeme u kojem će se ljubav i nada silno izliti kao rijeke koje protječu kroz hrvatske hercegbosanske doline, objavljeno je u “Kordićevoj poruci” na facebook stranicama Hrvatskih zvona.