Značajna manifestacija

DANI HRVATSKOG TURIZMA Najprestižnija domaća nagrada: Rabska fjera najbolji turistički događaj 2018.

Andrea Bralić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



HVAR Rabska fjera turistički je događaj 2018. godine. Ova značajna manifestacija otoka Raba pobijedila je Renesansni festival i Sea Star Festival, te na današnjoj finalnoj dodijeli najprestižnijih turističkih nagrada proglašena najboljom.


Turističkom destinacijom godine zasluženo je proglašen Zagreb koji je u konkurenciji imao Mali Lošinj, Krapinske toplice, Sutivan, Dalmatinsku zagoru i Zagorje. Hotel godine je zagrebački Esplanade, a nominirani su bili rovinjski Monte Mulini i Valamar Collection Isabella Poreč. Najbolja putnička agencija je Calvados Club Luxury Travel iz Splita, a nominirani su bili Uniline Travel Company Pula i MedAdria Rijeka. Zaton Holiday Resort najbolji je kamp koji je iza sebe ostavio Jasenovo Camping Žaborić i Arena One 99 Glamping, Pomer.



Restoranom godine proglašen je Sv. Nikola u Poreču, a nominirani su bili Taj Mahal Dubrovnik i Brasserie Adriatic Rovinj. Marina Frapa iz Rogoznice najbolja je marina, a bila je u nominaciji s D-Marin marinom Mandalina Šibenik i Marinom Martinis Marchi, Maslinica. Muzej vučedolske kulture najbolja je inovacija uz Zagreb Time Travel i Podvodni park Punat. Kulturnom turističkom atrakcijom proglašen je Maškovića Han, a nominirani su bili Muzej iluzija i Tvrđava Klis.


Nagradu za životno djelo »Anton Štifanić« večeras je dobio Jerko Sladoljev, čovjek koji je cijeli život posvetio razvoju kamping industrije i pionir razvoja naturizma u Hrvatskoj.Dodjelom godišnjih nagrada završili su Dani hrvatskog turizma koji su ove godine okupili više od tisuću sudionika na zanimljivim raspravama i radionicama koje će svakako biti smjerokaz u pripremama turističke 2019. Ministar turizma Gari Cappelli naglasio je da će narednu sezonu obilježiti borba za svakog gosta, ali vjetar u leđa daje paket turističkih zakona koje Vlada donosi danas na Hvaru.– Posebno veseli plus 14 posto u listopadu što potvrđuje da Hrvatska nema sezonu vec turističku godinu, zaključio je sinoć ministar Cappelli.Direktor HTZ-a Kristjan Staničić najavio je skoro otvaranje ureda HTZ-a u Šangaju, prvi put u povijesti, čime će se Hrvatska još jače afirmirati na važnom kineskom tržistu, aktivnom cijele godine.