Dan odluke

DANAS GLASANJE O MARIĆU Situacija krajnje neizvjesna, za rušenje Marića nedostaje jedna ruka?

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Imam svoju glavu kojom razmišljam. A predomislio sam se zbog Grmojinih prijetnji, rekao je nezavisni Željko Lacković. "Nisam vam prijetio. Nazvao vas je Milan iz bolnice i rekao vam za koga ćete glasati", odvratio je Grmoja



Nezavisni zastupnik Željko Lacković, koji u Saboru sjedi umjesto Milana Bandića, noćas je promijenio mišljenje i suprotno ranijim najavama odlučio – neće biti za opoziv Zdravka Marića.


Mostovog Nikolu Grmoju optužio je za prijetnju, odnosno da mu je rečeno da ga neće podržati na lokalnim izborima za gradonačelnika Đurđevca, ukoliko ne bude protiv Marića.


– Imam svoju glavu kojom razmišljam. A predomislio sam se zbog Grmojinih prijetnji, dodao je.




– Nisam vam prijetio. Nazvao vas je Milan (Bandić) iz bolnice i rekao vam za koga ćete glasati, odvratio je Grmoja.


SDP-ov Gordan Maras izjavio je, pak, kako je Lackovićeva isprika zašto neće glasati za Marića jedna od najglupljih ikada.


Situacija s glasovima sada je prilično komplicirana i neizvjesna.


Za opoziv ministra Zdravka Marića trebalo bi glasovati 75 zastupnika – među njima 36 iz Kluba SDP-a, 15 iz Mosta, 9 HNS-ovaca, 5 HSS-ovaca, tri zastupnika Živog zida, tri IDS-ovca, Goran Aleksić (SNAGA), Silvano Hrelja (HSU), Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku) i Marin Škibola (nezavisni).


Protiv opoziva trebala bi biti 74 zastupnika – 58 HDZ-ovih, osam “manjinaca”, dva HDS-ovca, Darinko Kosor (HSLS), Darinko Dumbović (Reformisti), Kažimir Varda, Josip Salapić (HDSSB), Ivica Mišić (Promijenimo Hrvatsku) i Željko Lacković.


Na glasovanje neće, prema najavama doći Željko glasnović, a ne zna se što će napraviti Tomislav Saucha, koji se nikome ne javlja.