Potresi ne prestaju

DAN D ZA SDP Romana Jerković: Oštro sam za sankcije za one koji podrivaju stranku

Tihana Tomičić

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Kaže da ona ne dovodi u pitanje rasprave o tome kako se vodi SDP, pa ni pravo da se Bernardića kritizira, ali ne na način na koji to čine spomenuti pobunjenici. Jerković pritom naglašava i da po njenom mišljenju nitko od njih ne bi bio dobar novi predsjednik stranke.



RIJEKA – Članica Predsjedništva SDP-a iz Rijeke, saborska zastupnica Romana Jerković dala je danas dosad najoštriju izjavu od svih članova toga tijela da bi “pobunjenike” protiv predsjednika stranke Davora Bernardića trebalo oštro sankcionirati.


Za Jutarnji list ona je izjavila:


– Na Predsjedništvu ću se čvrsto zalagati za sankcije onima koji već godinu dana rade na rušenju stranke, onemogućuju da SDP radi ono što je suštinski smisao političke stranke, a to je da kreiramo i promoviramo svoje politike i nudimo rješenja za bolji život građana. One koji destabiliziraju i podrivaju stranku treba sankcionirati – rezolutna je Romana Jerković.




Kaže da ona ne dovodi u pitanje rasprave o tome kako se vodi SDP, pa ni pravo da se Bernardića kritizira, ali ne na način na koji to čine spomenuti pobunjenici. Jerković pritom naglašava i da po njenom mišljenju nitko od njih ne bi bio dobar novi predsjednik stranke. Na pitanje podržava li i dalje Bernardića na čelu SDP-a, odgovara da “se Bero definitivno slomio pod tom funkcijom”, ali istodobno pita što bi bilo da je imao priliku i da ga se nije od samog starta opstruiralo i tražilo da se povuče s čela stranke. Ljudski mi je jako žao što je Bernardić sve ovo doživio – rekla je Romana Jerković.