Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
10. prosinca 2019.
Ministar u Vukovaru

Ćorić: Kontinuirano se razgovara o dokapitalizaciji Petrokemije

Snimio Dergej DRECHSLER
Snimio Dergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 19. siječanj 2018. u 13:10 2018-01-19T13:10:55+01:00

»Vjerujemo da će ti razgovori završiti pozitivno i da ćemo u narednim mjesecima svjedočiti dokapitalizaciji tog za Hrvatsku vrlo važnog poduzeća i da će Petrokemija Kutina i dalje neometano raditi«, rekao je Ćorić

VUKOVAR Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, koji je u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, u petak je u Vukovaru izjavio kako dobava plina za kutinsku »Petrokemiju« teče neometano te da se u kontinuitetu vode razgovori oko dokapitalizacije tog poduzeća.

»Vjerujemo da će ti razgovori završiti pozitivno i da ćemo u narednim mjesecima svjedočiti dokapitalizaciji tog za Hrvatsku vrlo važnog poduzeća i da će Petrokemija Kutina i dalje neometano raditi«, rekao je Ćorić.

Komentirao je i proces odabira konzultanta koji će državi pomoći oko procjene vrijednosti Ine, ali i pri odabiru strateškog partnera za tu kompaniju rekavši kako su pristigle ponude renomiranih svjetskih kuća za odrađivanje toga posla.

Sada slijedi proces evaluacije tih ponuda. Ministar Marić i ja posvetit ćemo se tom procesu i u narednom razdoblju, ne bih kalkulirao kada točno, može se očekivati izbor konzultanta te daljnje aktivnosti na ocjeni vrijednosti mađarskog odnosno udjela Mola u vlasništvu Ine, istaknuo je ministar zaštite okoliša i energetike.

Ministar Ćorić je u Vukovaru potpisao ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta u općini Nuštar, a sastao se i s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.