Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Strašno

"Čestitka" na računu šokirane obitelji: Iz Uljanika poslali račun za marendu - preminulom radniku

Foto Duško Marušić / PIXSELL
Foto Duško Marušić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 22. srpanj 2019. u 7:14 2019-07-22T07:14:00+02:00

Stres mu je vratio bolest i to ga je ubilo. Pred kraj smo djeca i ja dva mjeseca bili uz njega i gledali ga kako kopni i mršavi. Izgubio je više 30 kilograma. Kakav čovjek moraš biti da obitelji u žalosti šalješ račun uz prijetnju ovrhe ako se ne plati u roku od osam dana - rekla je supruga

Stotine radnika Uljanika nedavno su dobile obavijest o dugovima za marende uz prijetnju ovrhe, a ‘čestitka’ je šokirala i obitelj radnika koji je nedavno - preminuo. Nakon gubitka voljenog supruga i oca, to je bio dodatni udarac za obitelj.

- Moj suprug je preminuo 14. veljače ove godine, a Uljanik Standard mu je poslao račun na 80 kuna koje je navodno dužan za topli obrok. Nisam se još niti oporavila od gubitka muža i ovo je bio niski udarac, dno dna. Pa moj Livio je 44 godine radio u Uljaniku, svoj život je poklonio Uljaniku, a ovako mu vraćaju. 80 prokletih kuna za 44 godine rada. Došlo mi je da napišem mail Upravi u ime supruga, da će vratiti novce kad mu uplate neisplaćene plaće, a ako imaju kakvih pitanja da ga potraže na groblju, na adresi Monte Giro, pod brojem 158 - u šoku je kazala Blanka Šćulac (54) iz Pule za 24 sata.

Suprug je prije devet godina prebolio karcinom jetre, a supruga kaže kako se uslijed stresa rak vratio lani. Preminuo je u 64. godini života.

Nije joj, kaže, jasno kako je nekome palo na pamet mrtvom čovjeku zaračunavati dug za marendu, a nije dobio mjesecima plaću.

- Bolno je i to što je suprug 15. prosinca 2019. otišao u mirovinu, a do svoje smrti uspio je podići samo jednu. Iako je prošao sve kemoterapije nakon prvotne dijagnoze raka jetre, izliječio se i nastavio normalan život. Stres mu je vratio bolest i to ga je ubilo. Pred kraj smo djeca i ja dva mjeseca bili uz njega i gledali ga kako kopni i mršavi. Izgubio je više 30 kilograma. Kakav čovjek moraš biti da obitelji u žalosti šalješ račun uz prijetnju ovrhe ako se ne plati u roku od osam dana - rekla je supruga za 24 sata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.