Prosvjed

Čelnik ”Slobodne Hrvatske” priveden zbog bacanja jaja na Ministarstvo zdravstva

Hina

Foto Jurica Galoić / PIXSELL

Foto Jurica Galoić / PIXSELL

U znak prosvjeda zbog smrti mladića u Zaprešiću, za koju krivi zdravstevni sustav i traži ostavku ministra, na ulazna vrata Ministarstva zdravstva jaja je bacio Ivan Pokupec, koji se novinarima predstavio kao građanin i žrtva hrvatskog zdravstvenog sustava, »koja svaki mjesec odvaja 15 posto svoje plaće da se ovakve stvari ne bi događale«



Iz stranke »Slobodna Hrvatska« priopćeno je u utorak navečer da je priveden supredsjednik te stranke nakon akcije gađanja jajima Ministarstva zdravstva, a u Operativno-komunikacijskom centru zagrebačke Policijske uprave su rekli da se provodi kriminalstičko istraživanje »glede događaja ispred Ministarstva na Kseveru« i da će javnost biti pravodobno obaviještena o detaljima.


U znak prosvjeda zbog smrti mladića u Zaprešiću, za koju krivi zdravstevni sustav i traži ostavku ministra, na ulazna vrata Ministarstva zdravstva jaja je bacio Ivan Pokupec, koji se novinarima predstavio kao građanin i žrtva hrvatskog zdravstvenog sustava, »koja svaki mjesec odvaja 15 posto svoje plaće da se ovakve stvari ne bi događale«.


Rekao je da je cilj prosvjeda »da se ljudi osvijeste, da ih ne treba biti strah, da se ovakve stvari ne smiju događati i da je krajnje vrijeme da odgovorni za to počnu snositi svoj dio odgovornosti«. Snimka bacanja jaja na ulazna vrata Ministarstva zdravstva objavljena je na Facebook stranici političke stranke Slobodna Hrvatska.




»Obavještavamo hrvatsku javnost da je nakon današnje akcije ispred zgrade Ministarstva zdravstva u kojoj su aktivisti stranke Slobodna Hrvatska jajima gađali ulaz spomenute zgrade, čime su izrazili svoje ogorčenje prema načinu na koji ministar zdravstva Milan Kujundžić vodi zdravstvenu politiku, policija je u Jastrebarskom privela supredsjednika Slobodne Hrvatske Damira – Kristijana Roginu. To se dogodilo u večernjim satima. Zatim je prebačen u Zagreb u 5. policijsku postaju u Bauerovoj ulici. Nije nam poznato radi li se o obavijesnom razgovoru ili pritvoru,« stoji u priopćenju Slobodne Hrvatske.


»Policija provodi kriminalističku istragu glede događaja ispred Ministarstva na Ksaveru. O mjerama i radnjama trenutačno ne možemo govoriti, javnost će biti pravodobno obaviještena,« rečeno je Hini u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave zagrebačke.


U nedjelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo 22-godišnjem Matteu Ružiću, kojemu je u pomoć prvo stigao tim Hitne medicinske pomoći bez liječnika, budući da je tim s liječnikom bio na intervenciji u Jastrebarskom. Tim s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo. U isto vrijeme je u Jastrebarskom umro muškarac.