Sabor

‘Čega se bojite?’ HNS-ovci pozvali na usvajanje Istanbulske konvencije

Hina

Protivnike Konvencije upitala je čega se boje. »Čega se bojite i što će se promijeniti kad ratificiramo Istanbulsku konvenciju? Jedino što će se dogoditi je zaštita žrtava nasilja i sankcioniranje počinitelja«, ustvrdila je dodavši kako HNS želi Hrvatsku koja pomaže najranjivijima



Saborska zastupnica HNS-a Marija Puh poručila je u petak kako njezina stranka ne misli popustiti oko Istanbulske konvencije te je pozvala na njezinu hitnu ratifikaciju.


»Istanbulska konvencija nije poligon za ideološka prepucavanja. Sve dok i jedna žena i djevojčica trpi nasilje HNS neće odustati od ratifikacije Istanbulske konvencije«, rekla je Puh nakon stanke na početku saborskog zasjedanja.


Protivnike Konvencije upitala je čega se boje. »Čega se bojite i što će se promijeniti kad ratificiramo Istanbulsku konvenciju? Jedino što će se dogoditi je zaštita žrtava nasilja i sankcioniranje počinitelja«, ustvrdila je dodavši kako HNS želi Hrvatsku koja pomaže najranjivijima.




Ako je Poljska mogla ratificirati 2015., a slovi za konzervativnu državu, Istanbulsku konvenciju može ratificirati i Hrvatska, ustvrdila je.