Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
17. siječnja 2020.
Reformisti

Čačić zbog Zorana Milanovića prekida suradnju s HDZ-om: "Tako su spori. Tako su cendravi"

Radimir Čačić i Zoran Milanović / Foto: Arhiva NL
Radimir Čačić i Zoran Milanović / Foto: Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 19. lipanj 2019. u 14:35 2019-06-19T14:35:00+02:00

Čačić je za N1 izjavio da s vladajućom većinom više neće komunicirati, te poručio da podrška reformista neupitno ide predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću

Narodna stranka-reformisti prekida projektnu suradnju s vladajućom većinom, a na predsjedničkim izborima podržat će SDP-ova kandidata Zorana Milanovića, objavio je u srijedu predsjednik reformista Radimir Čačić.

Čačić je za N1 izjavio da s vladajućom većinom više neće komunicirati, te poručio da podrška reformista neupitno ide predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću.

Smatra da će Milanoviću šanse da pobijedi na predsjedničkim izborima biti veće ako se kandidira i Miroslav Škoro koji će oko sebe okupiti »klerikalni, tvrđi, desni« dio biračkog tijela čime bi se umanjile šanse za ponovni izbor aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Na pitanje o podršci Vladi Andreja Plenkovića, Čačić kaže da oni nikada nisu bili u koaliciji s HDZ-om »niti će biti«.

Rezultati Vlade, kaže, doveli su ih do toga da će izaći i iz projektne suradnje, te s vladajućom većinom više neće komunicirati.

»Tako su spori. Tako su cendravi. Zadnje što su napravili je to da su išli protiv sudske odluke u odnosu na Varaždinsku županiju. Vlada nam je dužna ozbiljan novac. Kad je sud presudio da ga moraju vratiti, i na to su se žalili. Cijeli spektar zahtjeva koje prema njima imamo se ne realizira, odnosno realizira se gotovo namjerno sporo,» rekao je Čačić koji obnaša dužnost župana Varaždinske županije.

Reformisti u Saboru imaju jednog zastupnika Darinka Dumbovića, te ni do sada nisu bili u formalnoj koaliciji s HDZ-om, već su tvrdili da »kroz projektnu suradnju« podržavaju Vladu.

Na parlamentarne izbore 2016. izašli su zajedno sa strankom Bandić Milan 365, no u siječnju ove godine napuštaju Bandićev saborski klub i od tada djeluju samostalno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.