Skup u Varaždinu

Čačić: Jedino Uspješna Hrvatska nudi autoritet i snagu

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

»Mnogi su od nas učili. Ovdje je počeo POS, javno-privatno partnerstvo za gradnju škola i dvorana, besplatni prijevoz učenika, model snažnih gospodarskih zona. Slobodna zona Varaždin ima najveći izvoz u Hrvatskoj, ali mi od toga nemamo ništa. Centralizacija je rak-rana Hrvatske«, kazao je Čačić



VARAŽDIN  Koalicija Uspješna Hrvatska u četvrtak je u Varaždinu održala središnji predizborni skup u 3. izbornoj jedinici s kojeg je predsjednik Narodne stranke – reformisti Radimir Čačić poručio da jedino oni nude autoritet i snagu koja će u Saboru štititi interese sjevera Hrvatske. Čačić je rekao da se na tu regiju iz ostatka Hrvatske, zbog vizije i sposobnosti realizacije projekata, nekada gledalo s divljenjem.


»Mnogi su od nas učili. Ovdje je počeo POS, javno-privatno partnerstvo za gradnju škola i dvorana, besplatni prijevoz učenika, model snažnih gospodarskih zona. Slobodna zona Varaždin ima najveći izvoz u Hrvatskoj, ali mi od toga nemamo ništa. Centralizacija je rak-rana Hrvatske«, kazao je Čačić.


Ustvrdio je da Hrvatsku prema dnu vuku lijeva i desna politika koje ne puštaju uzde iz ruku i smatraju da su ‘Bogom dani’ da vode zemlju i uspješno je upropaštavaju. Ocijenio je da sjever Hrvatske sada sve više stagnira, a da politički lideri primaju pljuske iz Zagreba – gradonačelnik Varaždina Goran Habuš zbog smeća, međimurski župan Matija Posavec koji ne može osigurati novac od države, a varaždinski župan Predrag Štromar ne može započeti niti jedan projekt.




»Mi ovdje poznajemo probleme naših sugrađana. IDS je dobar primjer gdje 40 posto ljudi razmišlja svojom glavom i glasa za jaku regionalnu stranku, za svoje interese, a ne navijački za jednu od dvije stranke ili neke mostove, zidove, orahe i zagrebačke gradonačelnike«, zaključio je Čačić. Ocijenio je da će nakon izbora i lijeva i desna opcija tražiti svaki glas, ali da nije na Reformistima da razmišljaju o njima, nego je »na njima je da jako razmišljaju o tome što ćemo mi tražiti za sjever«.


Na varaždinskom skupu koalicije, u kojoj su Narodna stranka – reformisti, Naprijed Hrvatska! – progresivni savez Ive Josipovića, Stranka hrvatskih umirovljenika, Zeleni forum i Dubrovački demokratski sabor, bio je i Ivo Josipović.


Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska! rekao je da će koalicija nakon izbora biti snaga bez koje se ne može i bez koje Hrvatska neće moći naprijed.


»Ono što mi nudimo jest put napretka – progresa i reformi. To ide jedno s drugim. Hrvatska ne može naprijed bez pogleda u budućnost. Moramo prestati raspravljati tko je gdje bio ’41., ’71., ’91. Vrijeme je da se upitamo gdje ćemo biti 2021.«, poručio je Josipović biračima u 3. izbornoj jedinici.


Potpredsjednica Reformista iz Varaždina Natalija Martinčević dodala je da su izbori važni za Hrvatsku, ali posebno za hrvatski sjever.


»Nećemo ovakvu vertikalu vlasti koja u četiri godine ovoj regiji nije dala gotovo ništa. Hoćemo gospodarski jaku regiju sjever s centrom u Varaždinu. Borit ćemo se da 90 posto našeg novca ne odlazi državi, već da dobar dio ostaje ovdje«, rekla je Martinčević.


Na skupu koalicije Uspješna Hrvatska u Varaždinu predstavljeni su kandidati s liste u 3. izbornoj jedinici.