Predsjednik Narodne stranke – reformista

Čačić: HNS bez SDP-a samostalno ne može nigdje dobiti niti jednog zastupnika

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Na novinarsko pitanje je li moguća bilo kakva suradnja s njegovom bivšom strankom ponovio je da Narodna stranka i HNS mogu surađivati ako HNS bude pod vodstvom međimurskog župana Matije Posavca. Kako je ocijenio, pod njegovim vodstvom HNS bi bio kvalitetan partner reformistima



Predsjednik Narodne stranke – reformista Radimir Čačić izjavio je u četvrtak navečer u Novome Marofu da njegova bivša stranka HNS nije u položaju da postavlja ultimatume, tj. da SDP-u uvjetuje zajednički izlazak na izbore isticanjem deset ključnih projekata s kojima će se ići pred birače.


Na pitanje novinara da komentira današnje napise u medijima po kojima HNS postavlja SDP-u uvjete za zajednički izlazak na izbore, Čačić je rekao da HNS “nije u poziciji da postavlja ultimatume” jer bez SDP-a “samostalno ne može nigdje dobiti niti jednog zastupnika”.


Zaključio je kako onaj tko nema samostalnu političku snagu ne može postavljati ultimatume.




Na novinarsko pitanje je li moguća bilo kakva suradnja s njegovom bivšom strankom ponovio je da Narodna stranka i HNS mogu surađivati ako HNS bude pod vodstvom međimurskog župana Matije Posavca. Kako je ocijenio, pod njegovim vodstvom HNS bi bio kvalitetan partner reformistima.


Komentirao je i rezultate prvog izbornog kruga u Novome Marofu, gdje je Siniša Jenkač (HDZ) osvojio 20 posto više glasova od reformista Darka Hrenića.


Čačić smatra da je za tu razliku ključno nekoliko čimbenika, od kojih je jedan nešto manji izlazak na izbore od 53 posto u odnosu prema 63 posto na prošlim redovitim izborima.


Također smatra da je za tu razliku odgovorna “prešutna potpora” čelnika HNS-a kandidatu Jenkaču kojom su se javno pohvalili i Jenkač i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nedavno u Novome Marofu. Čačić je to nazvao “prljavom igrom stolica koja je dovela do lutanja glasača”.


U drugom krugu i Čačić i Hrenić očekuju izlazak veći od 60 posto te vjeruju da u tom slučaju Hrenić pobjeđuje.


Naroda stranka – reformisti održala je večeras u Novome Marofu središnji predizborni skup uoči drugoga izbornog kruga za gradonačelnika koji će se održati u nedjelju.