Prijete ovrhama i sudom

ČUVAJTE SE LAŽNIH DJELATNIKA HZZO-a Tobožnje dugove naplaćuju na licu mjesta

Hina

Djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugove na kućnim adresama, poručuje HZZO koji je u četvrtak ponovno upozorio građane da ne nasjedaju na pokušaje lažnih djelatnika HZZO-a da im naplate navodne dugove za dopunsko zdravstveno osiguranje



ZAGREB Djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugove na kućnim adresama, poručuje HZZO koji je u četvrtak ponovno upozorio građane da ne nasjedaju na pokušaje lažnih djelatnika HZZO-a da im naplate navodne dugove za dopunsko zdravstveno osiguranje.


Lažni djelatnici HZZO-a tobožnje dugove naplaćuju na licu mjesta, uvjeravajući građane da na taj način nemaju dodatnih troškova suda i ovrhe, a zadnji takav slučaj dojavljen je s područja Vinkovaca.


U HZZO-u ističu da se u svim takvim slučajevima radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a bez ikakve osnove, u svrhu obmanjivanja građana.




Napominju da njihovi djelatnici obavljaju poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i poslove dopunskog zdravstvenog osiguranja isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama.


Osim što djelatnici HZZO-a ne obilaze osigurane osobe u svrhu naplate potraživanja dopunskog zdravstvenog osiguranje, ne bave se ni preporukom i prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično.


Građane koji se nađu u takvim situacijama HZZO poziva da pokušaj prijevare prijave policiji.