Javni poziv

CERP pokrenuo postupak prodaje Cluba Adriatic, vrijednost 120 milijuna kuna

Hina

Tvrtku Club Adriatic je prije 14 godina osnovala država odnosno tadašnji Hrvatski fond za privatizaciju s ciljem da se bavi stavljanjem bivših vojnih odmarališta, hotela i kampova u turističku funkciju kroz procese privatizacije ili na neki drugi način



Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) pokrenuo je na temelju odluke svog Upravnog vijeća postupak prodaje državne turističke tvrtke Club Adriatic, objavom javnog poziva za iskazivanje interesa za kupnju poslovnih udjela u tom trgovačkom društvu.


U javnom pozivu objavljenom na web stranicama CERP-a, navodi se da se u Clubu Adriatic prodaju tri poslovna udjela ukupne nominalne vrijednosti gotovo 121 milijun kuna, što čini stopostotni udjel u temeljnom kapitalu.


CERP poziva zainteresirane investitore da zanimanje za tu kupnju iskažu pismom namjere, za što je rok 5. listopada do 15 sati.




CERP će nakon prikupljanja pisama namjere donijeti odluku o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, o čemu će izvijestiti samo one zainteresirane koji su u roku dostavili pisma namjere.


CERP je javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju poslovnih udjela odnosno sto posto temeljnog kapitala državne tvrtke Club Adriatic objavio u studenom prošle godine.Nad Clubom Adriatic je u listopadu 2014. pokrenut postupak predstečajne nagodbe. No, Trgovački sud u Zagrebu je početkom travnja 2016. godine prekinuo postupak za sklapanje predstečajne nagodbe do pravomoćnog okončanja upravnog spora pokrenutog pred Upravnim sudom u Zagrebu.

Vlade Zorana Milanovića i Tihomira Oreškovića u ljeto 2015. odnosno u ljeto 2016. donijele su gotovo identične odluke da turističko društvo Club Adriatic d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, do 31. listopada 2016., odnosno do 31. listopada 2017. nastavlja upravljati turističkim nekretninama/tvrtkama – Turističko naselje Perna s hotelom Komodor i kampom u Orebiću na Pelješcu, Hotelom Hrvatska iz Baške Vode na Makarskoj rivijeri, Kampom Uvala Slana s apart hotelom Klub Vala u Selcu kod Crikvenice te s Kampom Kupari.


Donošenje takvih odluka Vlada je objašnjavala »omogućavanjem okončanja postupka predstečajnih nagodbi te reguliranja formalno pravnog statusa nekretnina kojima upravlja Club Adriatic«, dok su neki mediji komentirali kao Vlada time spašava tu svoju tvrtku od stečaja.


Spominjalo se i da je za preuzimanje Cluba Adriatic zainteresiran investitor Prosperus Invest.


Tvrtku Club Adriatic je prije 14 godina osnovala država odnosno tadašnji Hrvatski fond za privatizaciju s ciljem da se bavi stavljanjem bivših vojnih odmarališta, hotela i kampova u turističku funkciju kroz procese privatizacije ili na neki drugi način.