Pretendent

Butković upitan o izborima u stranci: ‘HDZ će iz svega izaći jači’

Hina

Foto Matija Habljak / PIXSELL

Foto Matija Habljak / PIXSELL



Potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković u nedjelju navečer čestitao je na pobjedi Zoranu Milanoviću, koji će biti novi predsjednik Hrvatske, te najavio analizu rezultata nakon poraza njihove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović i ocijenio da će HDZ iz svega izaći jači.


»Ne bih rekao da sam razočaran, ali sam malo… Naravno, to je poraz, to treba priznati. Čestitamo još jednom gospodinu Milanoviću na pobjedi. Treba sada malo smiriti strasti, dojmove, onda za par dana analizirati cijelu ovu situaciju i donijeti najbolje odluke za pripremu za parlamentarne izbore«, rekao je Butković novinarima.


Nije htio govoriti o tome tko je najodgovorniji za poraz Grabar-Kitarović. »Nije na meni da sada ovdje uperim prstom. Ljudi su odlučili. Vidjet ćemo što će voditelj stožera reći u svome izvješću. Vidjet ćemo, analizirajući rezultate, u samoj stranci gdje smo mogli bolje i iz toga izvući pouke i donijeti neke odluke«, rekao je.




Nije htio iznositi ni svoje osobne dojmove, čime je najnezadovoljniji. »Ne bih nešto posebno izvukao. Naravno, nezadovoljan sam rezultatom u konačnici. Očekivali smo pobjedi, ona se nije dogodila i treba vidjeti…«, rekao je.


Dodao je kako je općenito teže, kad se vodi Vladu i državu, braniti mjesto predsjednika Republike. »Uvijek je lakše napadati, uvijek je lakše ići u osvajanje vlasti nego je obraniti«, ocijenio je.


Na pitanje hoće li se posljedice današnjeg poraza osjetiti na unutarstranačkim izborima odgovorio je kako će sve biti u redu te da će HDZ »iz svega izaći jači«, a na dodatno pitanje o Andreju Plenkoviću odgovorio je: »To morate njega pitati. On je predsjednik stranke i Vlade i dao je izjavu večeras«.