Ministar mora

Butković opet prozvao HNS-ovce, ali i ponovio da je glas za Škoru, glas za Milanovića: ‘To je matematički jasno’

Hina

Foto Patrik Macek / PIXSELL

Foto Patrik Macek / PIXSELL

»Nije normalno da koalicijski partner u vrijeme predizborne kampanje za predsjedničke izbore napada aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je kandidat tog istog koalicijskog partnera s kojim sjediš u Vladi«, ustvrdio je Butković komentirajući poziciju ministrice obrazovanja



Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ocijenio je u srijedu da nije normalno da ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i HNS napadaju predsjedničku kandidatkinju HDZ-a, svog koalicijskog partnera u Vladi.


»Nije normalno da koalicijski partner u vrijeme predizborne kampanje za predsjedničke izbore napada aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je kandidat tog istog koalicijskog partnera s kojim sjediš u Vladi«, ustvrdio je Butković komentirajući poziciju ministrice obrazovanja Blaženke Divjak u Vladi,


Dodao je da u stranci još nisu o tome razgovarali, ali da će na tom sastanku iznijeti svoje mišljenje.




Referirao se tako na raniju izjavu ministrice Divjak, kako se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zbunila kada je zbog loših rezultata PISA istraživanja u školama ustvrdila da je kurikularna reforma loša.


Butković je dodao i da su sada predsjednički izbori, a da će biti vremena za kampanju za parlamentarne izbore.


Također je kazao da stoji izjava predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da je glas za Miroslava Škoru, glas za Zorana Milanovića.


»Onaj kandidat koji bi potencijalno dobio glasove HDZ-a, a to ne bi bila naša aktualna predsjednica, to jača onog kandidata sa suprotne strane, a to je Zoran Milanović. To je matematički jasno«, ustvrdio je.


Dodao je da HDZ ima svoju kandidatkinju na izborima Kolindu Grabar-Kitarović, koja je jednoglasno prošla na svim tijelima u HDZ-u, te da stranka treba čvrsto stati uz nju.