Ministar mora

Butković: Vjerujem da će Hasanbegović podržati Vladu

Darko Pajić

Oleg Butković, Foto: D: KOVAČEVIĆ

Oleg Butković, Foto: D: KOVAČEVIĆ

Nije me iznenadio Hasanbegovićev potez. Njegovu odluku ne bih dalje komentirao sve dok se ne sastanu stranačka tijela koja će o tome raspravljati



RIJEKA Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je danas u Rijeci političku krizu u zemljii i odgovorio na nekoliko novinarskih upita o stabilnosti i funkcioniranje Vlade.  


– Inicijativa za smjenu ministra financija nije prošla, izabran je i novi predsjednik Sabora i Vlada radi normalno i stabilno. Kako je kazao premijer, nakon lokalnih izbora kada Sabor započne s radom, provest će se izbor nova četiri ministra, a dotad će posao obavljati imenovani državni tajnici.


To su stručni i sposobni ljudi tako da nema problema u funkcioniranju Vlade, kazao je Butković odgovorivši zatim i na upit je li ga iznenadio potez Zlatka Hasanbegovića, koji se pojavio na izbornoj listi Brune Esih na izborima za Grad Zagreb.




– Nije me iznenadio taj potez, to je odluka Zlatka Hasanbegovića s kojim sam dobro surađivao u bivšoj vladi. Njegovu odluku ne bih dalje komentirao sve dok se ne sastanu stranačka tijela koja će o tome raspravljati.


Očekujem li da će on dati potporu Vladi? Teško je reći, ali on je dao svoju potporu i vjerujem da će ostati pri tome, kazao je Butković.