Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Traže raspravu

Burno ljeto za premijera: Most inzistira na smjeni Kujundžića, obratit će se i Ustavnom sudu

Burno ljeto za premijera: Most inzistira na smjeni Kujundžića, obratit će se i Ustavnom sudu
Burno ljeto za premijera: Most inzistira na smjeni Kujundžića, obratit će se i Ustavnom sudu
Autor:
Objavljeno: 21. srpanj 2019. u 20:22 2019-07-21T20:22:19+02:00

Iako je saborski odbor za Ustav odlučio da se nisu stekli uvjeti za sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora temeljem oporbenih zahtjeva za opoziv članova Vlade, Most nastavlja inzistirati na sjednici

Nakon rekonstrukcije Vlade premijer Andrej Plenković ne može očekivati mirno ljeto. Iako je saborski odbor za Ustav odlučio da se nisu stekli uvjeti za sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora temeljem oporbenih zahtjeva za opoziv članova Vlade, Most nastavlja inzistirati na sjednici.

U Mostu žele izvanrednu sjednicu Sabora pa će se zbog toga sljedeći tjedan obratiti i Ustavnom sudu.

"Postoji mogućnost da se obratimo Ustavnom sudu koji jedini može tumačiti Ustav, a isto tako postoje još neke institucije koje ćemo uključiti u rješavanje ovog problema kako bi se dogodila rasprava o Milanu Kujundžiću tijekom ove ljetne stanke.", rekao je za N1 Nikola Grmoja iz Mosta.

Ni s koalicijskim partnerima u godini prije izbora neće biti lako. Može li Plenković očekivati i nove zahtjeve, ali i zategnute odnose?

Željko Uhlir iz HNS-a uvjerava da će njegova stranka ostati u Vladi do kraja mandata. "Pa to očekujete od mene kao pojedinca da garantiram za cijelu stranku. Dakle, u stranci postoje tijela koja donose odluke, ali kao što ste vidjeli do sada kako se HNS ponaša kao partner u ovoj vladi, doprinosimo zajedničkim ciljevima za boljitak naših građana i to ćemo raditi i dalje."

HNS će inzistirati na provedbi odluke Ustavnog suda o ćirilici u Vukovaru baš kao i SDSS koji je zbog toga za idući tjedan sazvao sjednicu Odbora za prava nacionalnih manjina. Oporba je uvjerena da oko toga u koaliciji - neće biti problema.

"Ja sam potpuno uvjeren da neće. Problem s dvojezičnim pločama nije novi. On traje već 5-6 godina. Od toga su tri godine SDSS i HDZ u koaliciji pa ako nije zbog toga bilo problema s SDSS-om onda sigurno neće biti s HNS-om zbog toga., mišljenja je Arsen Bauk iz SDP-a.

Po svim najavama, čini se da Andrej Plenković i njegova Vlada neće imati mirnu ljetnu stanku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.