Razlaz

Bunjac napušta Pernarovu stranku, objasnio i razloge za ovaj potez

Hina

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL



ZAGREB Branimir Bunjac, potpredsjednik Stranke Ivana Pernara (SIP) objavio je u nedjelju na svom faceboooku da napušta tu političku stranku jer se on i predsjednik Pernar “ne razumiju oko metoda, načina i ciljeva kako izgraditi snažnu oporbenu stranku s perspektivom dolaska na vlast”.


“Odlučio sam napustiti Stranku Ivana Pernara. Jednostavnim rječnikom rečeno. to nije smjer kojim želim ići u politici. Ne mislim o Ivanu Pernaru ništa loše, štoviše mislim da je on dobar čovjek, ali nas dvojica se definitivno ne razumijemo oko metoda, načina i ciljeva kako izgraditi snažnu oporbenu stranku s perspektivom dolaska na vlast”, napisao je Bunjac na svom facebook profilu.


Želi, ističe, biti dio političke platforme koja “djeluje ozbiljno, organizirano, konkretno, odgovorno, u kojoj se cijene znanje i sposobnost, poštenje, gdje vladaju red, sustavnost, svjesnost i volja da se stvari mijenjaju nabolje”. “Zanimaju me visoka razina djelovanja i promišljanja politike”, napisao je Bunjac.




Naveo je da ciljevi za koje će se zalagati ostaju isti: borba protiv korupcije, neovisno i efikasno pravosuđe značajno povećanje najnižih plaća i mirovina, slamanje dužničkog ropstva, ostvarenje socijalne države, kvalitetna zdravstvena zaštita, zaštita prirode i iznad svega zaštita interesa hrvatskoga naroda.


Stranka Ivana Pernara nastala je prošlo ljeto nakon što su se Bunjac i Pernar posvađali s vodstvom Živog zida oko toga tko ide u Bruxelless, u Europski parlament.