Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 3
Sutra: 17° 17° 3
22. travnja 2019.
Bitka za Splitsko-dalmatinsku županiju

Bulj obećao ukidanje štetnih ugovora, poput onih za Zlatni rat ili u Makarskoj

Miro Bulj / Snimio Darko JELINEK / Nl arhiva
Miro Bulj / Snimio Darko JELINEK / Nl arhiva
Autor:
Objavljeno: 30. svibanj 2017. u 15:59 2017-05-30T15:59:04+02:00

Prvi potezi koje ću napraviti kada postanem župan su: revizija štetnih ugovora koji će biti ukinuti, poput onih za Zlatni rat ili u Makarskoj. Rebalansom proračuna na prvoj sjednici preusmjerit ćemo novac na besplatne udžbenike za osnovnoškolce, besplatni prijevoz, na samostalne Domove zdravlja... Pregledat ćemo prvi dan koliko ima radnih mjesta koja su svrha sama sebi, poručio je Miro Bulj, Mostov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana

SPLIT Ne sluti na dobro većini zaposlenih u "uhljebničkoj tvorevini koja je uništila županiju": standardno oštro i bez dlake na jeziku obrušio se sinjski bombarder Miro Bulj, Mostov kandidat za župana, ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije na tijelo regionalne samouprave.
- Prvi potezi koje ću napraviti kada postanem župan su: revizija štetnih ugovora koji će biti ukinuti, poput onih za Zlatni rat ili u Makarskoj. Rebalansom proračuna na prvoj sjednici preusmjerit ćemo novac na besplatne udžbenike za osnovnoškolce, besplatni prijevoz, na samostalne Domove zdravlja... Pregledat ćemo prvi dan koliko ima radnih mjesta koja su svrha sama sebi. Nalazimo se ispred najveće kočnice za razvoj ove najljepše i najveće županije, služila im je kao bankomat, kao Fimi Media! Proračun je 800 milijuna kuna, a trebao bi biti dvije milijarde i osamsto milijuna, toliko se novca od koncesija završavalo u njihovim džepovima! Iza ovih "zidina" se puno toga krije što je zaustavilo razvoj županije - optužio je regionalnu vlast Miro Bulj ispred zgrade "općine" u središtu Splita, za "upravljanje na kriminalni način".
"Pozivam sve građane da izađu i daju glas meni, narodnom županu koji će se boriti za svakog pojedinca, obespravljene, radnike i intelektualce, protiv uhljeba, političkih podobnika i njihove rodbine. Zamjenski župan Blaženko Boban nastavit će istu politiku kao i do sada, znamo u koje je vrijeme bio gradonačelnik i što se tada radilo, kada ni mačka ni čistačica nije mogla ući u ovu zgradu bez odobrenja iz centra moći u Solinu..."
Smatra kako preporuka Arsena Bauka (SDP-ovog kandidata za župana koji je ispao u prvom krugu izbora) biračima da daju glas Bulju, niti pomaže niti odmaže, dok je odlučno otklonio mogućnost koaliranja s HDZ-om u županijskoj skupštini.
Nastavio je Bulj p(r)ozivati HDZ-ovog protukandidata Bobana na sučeljavanje za koje nema hrabrosti, a jedini su mu projekti uhljebljivanje i dodjela koncesija. Smatra da je najbolje ukinuti županije ako će se ovako nastaviti voditi. "Ako pobijedim, u ponedjeljak škoda superb ide na prodaju!", djelovao je iskren Bulj, koji napominje da nema "gazdu", najavivši rezove pored jedne od službenih županijskih limuzina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš