Branitelji negiraju da su snimali

Bujanec odbio objaviti tajnu snimku Milanovića, jer misli da mu ono što je izrekao – ide u prilog

Dražen Ciglenečki

Obje su snimke napravili SDP-ovci, to su njihovi unutarstranački obračuni. Mi smo na sastanak išli čista srca, nemamo tehniku za snimanje, rekao nam je Jukić, negirajući da su branitelji snimali razgovor



ZAGREB  Predsjednik SDP-a Zoran Milanović uspio je što se činilo potpuno nemogućim – politički je protiv sebe ujedinio Josipa Klemma, Milorada Pupovca i Zlatka Hasanbegovića.


Povod je snimka razgovora koji je Milanović u utorak održao s Klemmom i još nekim predstavnicima braniteljskih udruga, koju su oni predali na objavu Jutarnjem listu.


Neslužbeno doznajemo da su taj jednosatni audiozapis prvo ponudili Velimiru Bujancu, ali on ju je odbio pustiti u svojoj emisiji na Osječkoj televiziji. U lipnju prošle godine, Bujanec je emitirao snimku koju su, također bez Milanovićevog znanja, Klemm i kolega napravili prilikom sastanka s tadašnjim premijerom u Ministarstvu branitelja.


No, ovaj put Bujanec je procijenio da sadržaj nove snimke zapravo ide Milanoviću u prilog, pa je nije preuzeo.Dražimir Jukić, jedan od glavnih vođa braniteljskog prosvjeda, bio je na sastanku s Milanovićem u sjedištu SDP-a, međutim negira da su oni snimali razgovor. Tvrdi čak da niti snimka od prije godinu dana, koja se Bujancu dopala, nije njihovo autorsko djelo.

– Obje su snimke napravili SDP-ovci, to su njihovi unutarstranački obračuni. Mi smo na sastanak išli čista srca, nemamo tehniku za snimanje, rekao nam je Jukić.


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…..