Capo di tutti capi

Bruno Kovačević imenovan urednikom svih programa HTV-a

Hina

Bruno Kovačević, foto D. LOVROVIĆ

Bruno Kovačević, foto D. LOVROVIĆ

Imenovanje novih glavnih urednika televizijskih i radijskih programa i portala koji su stupili na dužnost 21. lipnja uslijedilo je na temelju javnoga natječaja raspisanoga početkom svibnja ove godine i nakon pribavljenoga mišljenja novinara i drugih zaposlenika koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa



Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić na prijedlog ravnatelja poslovne jedinice Program Renata Kunića imenovao je Brunu Kovačevića za glavnog urednika programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i međunarodnog televizijskog programskog kanala, Elianu Čandrlić Glibota za glavnu urednicu programa Hrvatskog radija  i Andreju Arežinu Grgičević za glavnu urednicu portala i nelinearnih medijskih usluga, objavljeno je na internim mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije.


Kako se ističe u obavijesti, imenovanje novih glavnih urednika televizijskih i radijskih programa i portala koji su stupili na dužnost 21. lipnja uslijedilo je na temelju javnoga natječaja raspisanoga početkom svibnja ove godine i nakon pribavljenoga mišljenja novinara i drugih zaposlenika koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa.


Na posljednjem raspisanom natječaju HRT je pozvao kandidate da se prijave za radno mjesto urednika za sva četiri televizijska programa HRT-a, kao i međunarodnoga televizijskoga programa te za radna mjesta urednika u tri programa Hrvatskoga radija, međunarodnoga radijskog programa te za urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatske televizije (IMS – HTV) i urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatskoga radija (IMS – HR).




Osim toga, bio je raspisan je i natječaj urednike HRT-ovih lokalnih radiopostaja: Radija Knin, Radija Pula, Radija Zadar, Radija Dubrovnik, Radija Rijeka, Radija Split, Radija Osijek i Radija Sljeme.