Glavni tajnik HDZ-a

Brkić u Vrgorcu: Neki postupci naših partnera iz Mosta nezavisnih lista ponekad nam nisu shvatljivi

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Opovrgnuo je medijske tvrdnje o navodnim nesporazumima između njega i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. "Nemojmo dozvoliti da bilo tko između nas ubacuje klinove", rekao je istaknuvši da su on i Karamarko prijatelji već 23 godine



Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić pozvao je članstvo stranke da ne dozvoli da se među njih ubacuje “klinove podjela”  te je poručio kako  postupci HDZ-ovog partnera Mosta Nezavisnih lista “ponekad nisu shvatljivi.”


“Imamo nekih koji su nezadovoljni aktualnom hrvatskom vladom, gdje je  HDZ na čelu te hrvatske vlade zajedno s našim partnerima u Domoljubnoj koaliciji, ali imamo i naše partnere iz Mosta nezavisnih lista, koji nam ponekad nisu shvatljivi nekim svojim postupcima. Ali iznad svega je Hrvatska i budućnost hrvatskog naroda,” istaknuo je Brkić u ponedjeljak navečer u govoru na obilježavanju 26. godišnjice osnutka HDZ-a u Vrgorcu.


Naglasio je kako su ostvarena dva strateška cilja, svrgut je s vlasti bivši predsjednik Republike Ivo Josipović, a zatim i SDP.




Opovrgnuo je medijske tvrdnje o navodnim nesporazumima između njega i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. “Nemojmo dozvoliti da bilo tko između nas ubacuje klinove”, rekao je istaknuvši da su on i Karamarko prijatelji već 23 godine, a HDZ “jedan i jedinstven”.


Pozvao je članove stranke da zaborave međusobne probleme i da ne zaborave stare stranačke kadrove. “Zaboravimo na nesuglasice, prestanimo više s pričama ‘ovi’ ili ‘oni’, prestanimo s pričama ‘grupa od ovog” ili ‘onog'”, dodao je Brkić.  “Vratimo se onima koji su kroz povijest u ovih 26 godina dali svoj obol HDZ-u. Neke smo zaboravili i ostavili a svi oni zaslužuju mjesto među nama. Nemojte gledati osobne animozitete i vaše osobne frustracije i sukobe jer iznad svih je Hrvatska,” poručio je Brkić, čiji je govor u Vrgorcu više puta prekidan burnim pljeskom.


Osvrnuo se i na prijevremene lokalne izbore u Vrgorcu koji će se održati 5. lipnja, nakon što je nedavno Vlada raspustila Gradsko vijeće i razriješila gradonačelnika Rudolfa Grljušića (HDZ)  pošto nije uspio skupiti dovoljno vijećnika za usvajanje proračuna. Rekao je kako se u Vrgorcu “dogodila nedgovornost.”


 “Molim Vas da u predizbornoj kampanji za ove lokalne izbore ne koristite ružne riječi, nemojmo koristiti političke sukobe i nemojmo govoriti o našim poliitčkim protivnicima ili suparnicima ružno. Dosta je hrvatskom narodu podjela i svađa,” poručio je Brkić vrgoračkim HDZ-ovcima.


Rekao je kako očekuje pobjedu HDZ-a na lokalnim izbroima u Vrgorcu 5. lipnja. “U zadnje četiri godine Vrgorac je u prihodima proračuna zakinut za više od  60 milijuna kuna  raznim mjerama i odlukama bivše vlade,” istaknuo je.