Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Zamjenik šefa HDZ-a

Brkić tvrdi da se prošli tjedan nije čuo s Vargom: 'Morate pitati one koji konstruiraju i lažu'

Brkić tvrdi da se prošli tjedan nije čuo s Vargom: 'Morate pitati one koji konstruiraju i lažu'
Brkić tvrdi da se prošli tjedan nije čuo s Vargom: 'Morate pitati one koji konstruiraju i lažu'
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2018. u 11:01 2018-09-26T11:01:43+02:00

Na novinarsku opasku da se pojavila fotografija na kojoj je s Vargom na skupu HDZ-a u Belišću, Brkić je uzvratio kako su »mogli naći neku ljepšu fotografiju, a ne s njime«

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić ponovio je u srijedu da bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu iz afere 'fabriciranih sms-ova' poznaje dugi niz godina, još dok je radio u MUP-u, ali da nikakve njegove usluge nije koristio, te da se prošli tjedan nije čuo s njim.

»Nisam se čuo (s Vargom)«, rekao sam sve što sam imao o toj temi, pustimo institucijama da odrede svoj posao«, izjavio je Brkić novinarima u Hrvatskom saboru.

»To morate pitati one koji konstruiraju i lažu, a istraga će utvrditi činjenice i onda ćemo o tome razgovarati«, uzvratio je na upit zašto se njegovo ime spominje u cijeloj priči.

Nije htio ponavljati izjavu danu u utorak da su »manipulatori iskoristili istragu Uskoka i činjenicu da poznaje bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu kako bi protiv njega iskonstruirali laž da je Vargine usluge koristio za unutarstranačke obračune u HDZ-u«.

»Rekao sam jučer sve, ne bih dodavao bilo kakve izjave, niti bilo što komentirao, pustimo institucijama da odrade svoj posao«, odgovorio je novinarima.

»Ne znam, nisam upoznat s tim«, kratko je uzvratio na pitanje o pisanju jednog medija po kojemu je Varga u trenutku uhićenja tražio da se zove predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Na novinarsku opasku da se pojavila fotografija na kojoj je s Vargom na skupu HDZ-a u Belišću, Brkić je uzvratio kako su »mogli naći neku ljepšu fotografiju, a ne s njime«, te objasnio kako se u kampanjama, kao sa Vargom, slikao i s puno drugih ljudi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.