Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

Brkić nosi bratove skupocjene satove: Povjerenstvo odustalo od postupka protiv Brkića, Bandića i Dalić

P. N.

foto: Darko Jelinek

foto: Darko Jelinek

Milijan Brkić, naime, očitovao se o satovima tvrdeći da oni nisu njegovi, nego da su u vlasništvu njegovog brata Joze Brkića. S bratom Jozom Milijan Brkić navodno živi od kad se rastao od supruge.



Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa predložilo je da se ne pokreću postupci protiv Milijana Brkića, Martine Dalić i Milana Bandića.


U slučaju Milijana Brkića postupak je zatražen kad su novinari na njegovoj ruci zapazili skupocjeni sat, koji nije naveden u njegovoj imovinskoj kartici.


– Postupajući po napisima vezanim o vlasništvu satova usporedili smo imovinske kartice. Dužnosnik je u nekoliko navrata dostavljao promjene u imovinskoj kartici, no u predviđenoj rubrici ‘Podaci o ostalim pokretninama pojedinačne vrijednosti veće od 30.000,00 kuna’ naveo je da pokretnina skupljih od 30.000 kuna nema. Zatražili smo očitovanje od dužnosnika o eventualnom neskladu. Dužnosnik se očitovao”, rekla je, objavljuje N1, članica Povjerenstva Tatijana Vučetić.




Milijan Brkić, naime, očitovao se o satovima tvrdeći da oni nisu njegovi, nego da su u vlasništvu njegovog brata Joze Brkića. S bratom Jozom Milijan Brkić navodno živi od kad se rastao od supruge.


– ‘Ponekad ih uzme i nosi ih. To su moji satovi, ali mi ne smeta što ih on nosi’, poručio je Jozo Brkić, brat Milijana Brkića u očitovanju Povjerenstvu.


U slučaju zagrebačkog Milana Bandića, razmatrao se mogući utjecaj na objave u Večernjem listu. Ove novine, naime, objavile su nagradnu igru u kojoj su dodjeljivali stan navodno izgrađen u okviru projekta Zagrebačke stanogradnje, što je projekt Zagrebačkog holdinga. Zagrebačka stanogradnja očitovala se da nije bila sponzor Večernjeg lista u ovoj nagradnoj igri, zbog čega je Povjerenstvo predložilo da se postupak ne pokreće niti protiv Milana Bandića.


U slučaju Martine Dalić pitanje postupka razmatralo se jer je medijska kuća Hanza media pokrila troškove izdavanja i promocije njezine knjige.


Utvrđeno je da dužnosnica nakon završetka mandata nije imala nikakvu zapreku primiti dar.