Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 22° 22° 1
19. listopada 2018.
SDP-ov zahtjev na dnevnom redu

Branko Bačić najavio: 'U petak će se u Saboru raspravljati o povjerenju Vladi, nemamo razloga čekati'

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 6. studeni 2017. u 18:16 2017-11-06T18:16:33+01:00

»Nemamo razloga čekati, zašto bi čekali«, rekao je Bačić novinarima u ponedjeljak prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Naglasio je i da će se tada saznati koliko je čvrsta vladajuća većina istaknuvši kako za potporu Vladi očekuje točno onoliko glasova koliko ih ima vladajuća većina, a možda i više. Bačić je novinarima rekao i da je vladajuća većina čvrsta

ZAGREB Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je da bi se u petak u Hrvatskom saboru trebala održati rasprava o SDP-ovu zahtjevu za iskazivanje nepovjerenja Vladi i glasovati o tome, istaknuvši kako nemaju razloga s tim čekati.

»Nemamo razloga čekati, zašto bi čekali«, rekao je Bačić novinarima u ponedjeljak prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Naglasio je i da će se tada saznati koliko je čvrsta vladajuća većina istaknuvši kako za potporu Vladi očekuje točno onoliko glasova koliko ih ima vladajuća većina, a možda i više. Bačić je novinarima rekao i da je vladajuća većina čvrsta.

SDP je prošli tjedan u Saboru predao zahtjev za iskazivanje nepovjerenja Vladi, skupivši 31 potpis, koliko je i potrebno za takvu inicijativu. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić tada je rekao kako SDP ima odgovornost «raščistiti gospodarsku kaljužu u kojoj se našla Plenkovićeva Vlada, lovci u mutnom u slučaju Agrokoru«.

I predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je da će na sjednici raspraviti prijedloge oporbe o opozivu Vlade i ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nade Murganić.

Jandroković je, upitan o padu rejtinga stranke, novinarima odgovorio kako je HDZ i dalje uvjerljivo najjača politička stranka pri čemu se u novom istraživanju rejtinga stranaka radi o minimalnim odstupanjima u odnosu na prošli mjesec. »Naša politička konkurencija još mora pojesti puno žganaca da bi uopće došla blizu HDZ-a«, kazao je.

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković kratko je novinarima, upitan o sastanku u Vladi, rekao da se radilo o redovitim konzultacijama parlamentarnih stranaka.

Član saborskog Istražnog povjerenstva o Agrokoru Milijan Brkić je, na pitanje kako komentira kritike oporbe da odugovlače rad Povjerenstva, ponovio kako postoji odluka o njegovu osnivanju u kojoj su normirane zadaće Povjerenstva treba provesti. »Svi oni za koje oporba misli da trebaju doći pred Istražno povjerenstvo će i doći, ali nekim kronološkim redom«, rekao je Brkić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka