Predsjednik HDSSB-a

Branimir Glavaš: HDSSB ostaje dio saborske parlamentarne većine, ništa se nije promijenilo

Hina

»Ne mislim da će doći do opoziva Vlade, jer već sam podatak da je skupljen samo 31 potpis za tu inicijativu govori da incijatori neće imati dovoljan broj ruku za rušenje Vlade. Dok je HDSSB dio vladajuće većine, toga ćemo se i pridržavati«, odgovorio je Glavaš na upit hoće li dati potporu HDZ-u u slučaju glasovanja o opozivu Vlade, koje traži oporbeni SDP

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš izjavio je u nedjelju kako iza posljednjih pokušaja destablizacije stranke stoje skupine predvođene lokalnim HDZ-om u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ali da unatoč tome, HDSSB ostaje dio saborske parlamentarne većine. Na konferenciji za novinare u Osijeku Glavaš je netočnom i lažnom nazvao nedavno objavljenu vijest o navodnom prelasku skupine ljudi koja se naziva bivšim vukovarskim gradskim odborom HDSSB-a, u Hrvatsku konzervativnu stranku (HKS). Podsjetio je da je prije dva mjeseca donesena odluka o raspuštanju sva 64 stranačka ogranaka HDSSB-a u pet slavonskih županija.Stoga ovako obljavljenu informaciju u medijima smatra netočnom i zlonamjernom, plasiranom kako bi se stvorila slika o nastavku raslojavanja u HDSSB-u.»To je perfidna laž, koju su smislile skupine predvođene lokalnim HDZ-om u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kako bi se nastavila tiha destabilizacija HDSSB-a, koji je na novome početku. Iza ovoga stoje lokalni rashodovani HDZ-ovci, poput Tomislava Čuljka, koji se preplašio gubitka utjecaja u svojoj Županiji«, ocijenio je Glavaš.Smatra kako hrvatska politička scena danas nalikuje »kaljuži«, u kojoj se, od najniže do najviše državne razine, politikom pokušava baviti svatko, bez ideloških stavova i programa, izbacujući floskule o ‘radu za opće dobro’, sklapajući pritom kojekakve koalicije. Kao primjer takvog djelovanja na nacionalnoj razini naveo je HNS, koji je 27 godina bio ideološki potpuno suprotan HDZ-u, a onda odjednom, ocjenjuje Glavaš, preko noći, postaje zagovornik koalicije s HDZ-om, te iz politikanstkih i špekulatnskih razloga ostaje u vladajućoj većini.Takve trgovačke političke opcije nikada nisu ništa dobro donijele hrvatskim građanima, pa neće ni u budućnosti, dodao je.

HDSSB ostaje dio saborske parlamentarne većine


Na upit novinara kakva je pozicija HDSSB-a u Hrvatskom saboru te kako će se postaviti u slučaju glasovanja o opozivu Vlade, Glavaš je istaknuo kako je HDDSB »ušao u parlamentarnu većinu i danas se nalazi u toj većini, i da se do danas ništa nije promijenilo«.»Ne mislim da će doći do opoziva Vlade, jer već sam podatak da je skupljen samo 31 potpis za tu inicijativu govori da incijatori neće imati dovoljan broj ruku za rušenje Vlade. Dok je HDSSB dio vladajuće većine, toga ćemo se i pridržavati«, odgovorio je Glavaš na upit hoće li dati potporu HDZ-u u slučaju glasovanja o opozivu Vlade, koje traži oporbeni SDP.

Na upit može li potezi lokalnog vukovarsko-srijemskog HDZ-a prema HDSSB-u negativno utjecati na suradnju HDSSB-a i HDZ-a na nacionalnoj razini, Glavaš ističe kako »treba potpuno odvojiti lokalnu, od nacionalne razine«.