Čelnik Mosta komentirao napad na čelnika Nezavisne liste mladih u Vrgorcu

Božo Petrov svima koji nasrću na Most poručio da “batina ima dva kraja”

Dražen Ciglenečki

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Ali na onom našem kraju ne kriju se udarci pepeljarom, gušenja ili gaženja automobilom. Ideju Mosta nećete spriječiti nikakvom silom, poručuje Petrov



VRGORAC  Između HDZ-a i Mosta danas nije bilo svađe na nacionalnoj razini, ali su lokalno itekako bili u sukobu. Konkretno u Vrgorcu gdje se uskoro održavaju privremeni izbori, HDZ i Nezavisna lista mladih koja je vezana za Most ponovno su ljuti protivnici, čak do ruba fizičkog nasilja.


Naime, Antu Pranića, predsjednika te liste koja je formirana kao stranka, napao je novinar Mate Primorac, inače brat predsjednika vrgoračkog HDZ-a Željka Primorca.


–  Bio sam na terasi kafića Strada i onda sam u jednom trenutku morao ući u WC. Prošao sam pritom pokraj stola za kojim je sjedio, ali između nas nije bilo apsolutno nikakvog kontakta, niti riječi. No, dok sam stajao ispred pisoara on mi je straga prišao i čvrsto me uhvatio za vrat. Imam lakše povrede i sve sam prijavio policiji zato što to mi je Primorac ranije znao prijetiti, ispričao nam je Pranić, koji je na parlamentarnim izborima bio Mostov koordinator u 10. izbornoj jedinici.




On tvrdi da Željko Primorac i njegov brat novinar »vedre i oblače po Vrgorcu«. Koliko u Mostu ozbiljno shvaćaju ovaj incident pokazuje činjenica da ga je na Facebooku komentirao potpredsjednik Vlade Božo Petrov. »Posljednjih šest mjeseci, kako bi sakrili neke nečasne radnje prema Mostu tijekom pregovora, a i zato što je tako naprosto lakše objasniti neke stvari, Most je u jednom dijelu medija kontinuirano predstavljan kao kukavičje jaje i trojanski konj HDZ-a. Mi članovi, zastupnici i čelnici Mosta koji smo svih ovih godina svjedočili nastajanju naše ideje u sredinama iz kojih potičemo, znali smo da je to jako udaljeno od istine«, napisao je predsjednik Mosta prije nego što je iznio detalje o fizičkom nasrtaju na Pranića u Vrgorcu.


Svima koji će ubuduće »pokušati silom ili na druge nedopustive načine vršiti pritisak na članove Mosta ili nezavisnih lista koje uživaju našu potporu« poručio je da – batina ima dva kraja. »Ali na onom našem kraju ne kriju se udarci pepeljarom, gušenja ili gaženja automobilom. Ideju Mosta nećete spriječiti nikakvom silom, samo ćete na njoj polomiti zube«, zaključio je Petrov.


Zanimljivo je i da HDZ-ov kandidat nije donedavni gradonačelnik Rudolf Grljušić, koji je to prestao biti zbog neizglasavanja gradskog proračuna. Neslužbeno se doznaje da je Grljušić odustao od kandidature, iako je HDZ za njega skupio potrebne potpise, a da o tome nije ni izvijestio stranku. HDZ je nabrzinu istaknuo Nadu Jelavić.


Mostov glasnogovornik Nikola Grmoja rekao nam je da je HDZ najavio da »opet na izbore ide s pobjednikom«, da bi preko noći promijenio odluku.


– Ali, to je njihov problem. Vjerujem da će sada pobijediti Nezavisna lista mladih, mislim da se HDZ neće toliko posvetiti Vrgorcu jer imaju većih problema,  rekao nam je Grmoja.