Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. veljače 2020.
Susret s papom

Bozanić odlazi s Kaptola u Vatikan? Novi kardinal navodno će postati biskup Dražen Kutleša

Bozanić odlazi s Kaptola u Vatikan? Novi kardinal navodno će postati biskup Dražen Kutleša
Bozanić odlazi s Kaptola u Vatikan? Novi kardinal navodno će postati biskup Dražen Kutleša
Autor:
Objavljeno: 19. studeni 2018. u 9:25 2018-11-19T09:25:04+01:00

To potvrđuje sve ono što se može čuti, tj. prije odlaska naših biskupa u Rim govorilo se da bi kardinal Bozanić mogao otići oko Uskrsa, a to je onda upravo to – kažu sugovornici u Crkvi

Hrvatski biskupi završili su svoj pohod „Ad limina apostolorum“. Primio ih je zajedno i papa Franjo, a dvojicu biskupa i pojedinačno. Radi se o nadbiskupu, zagrebačkom kardinalu Josipu Bozaniću, koji je kod pape bio u četvrtak 15. studenoga, dok je dan kasnije primio porečko-pulskoga biskupa mons. Dražena Kutlešu.

Večernji list objavio je danas da su susreti vrlo indikativni, obzirom na priče crkvenih kuloara o tome da će Bozanić otići s katedre zagrebačkog nadbiskupa, a da će ga naslijediti upravo biskup Kutleša.

– To potvrđuje sve ono što se može čuti, tj. prije odlaska naših biskupa u Rim govorilo se da bi kardinal Bozanić mogao otići oko Uskrsa, a to je onda upravo to – kažu Večernjem sugovornici u Crkvi.

U šturoj agencijskoj informaciji pisalo je tek da je papa Franjo primio kardinala Bozanića kao člana Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata i Kongregacije za katolički odgoj te Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije te da je u razgovoru “između ostaloga, bilo riječi o blaženom Alojziju Stepincu, a kardinal je usto upoznao papu s pojedinostima Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije kao i s pripremama za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Zagrebu 2020.”

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.