Susret s Josipom Grubešom

Bošnjaković u Sarajevu: Ne želimo uzeti ništa od BiH imovine na našem teritoriju

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»Ovo pitanje ima proceduralnu stranu koju moramo poštovati«, kazao je Bošnjaković i dodao kako Hrvatska ne želi uzeti ništa od imovine koja je na njenom teritoriju a pripada bosanskohercegovačkoj strani



SARAJEVO Ministri pravosuđa Hrvatske i Bosne i Hercegovine Dražen Bošnjaković i Josip Grubeša razgovarali su u petak u Sarajevu o rješavanju pitanja bosanskohercegovačke imovine koja se nalazi u Hrvatskoj, te dogovorili da dvije zemlje pokrenu aktivnosti za potpisivanje bilateralnog sporazuma u vezi s tim pitanjem.


Hrvatska, koja takve sporazume ima sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom na temelju ugovora o sukcesiji, ponudit će sporazum te vrste i Bosni i Hercegovini, rečeno je nakon sastanka.


»Ovo pitanje ima proceduralnu stranu koju moramo poštovati«, kazao je Bošnjaković i dodao kako Hrvatska ne želi uzeti ništa od imovine koja je na njenom teritoriju a pripada bosanskohercegovačkoj strani.




Prema izjavi ministra Grubeše, na sastanku se razgovaralo i o sporazumu o suradnji u kaznenim pitanjima i izdržavanju zatvorskih kazni u dvjema zemljama, kao i o suradnji u procesuiranju osumnjičenika za ratne zločine koji se nalaze u susjednim zemljama.


»Bosna i Hercegovina nema strategiju u tom području«, podsjetio je ministar Grubeša, a jedan od ciljeva je procesuirati što prije sve osumnjičene za ta kaznena djela.