HNS o Karamarkovim izjavama

Boras Mandić: Neće nam netko iz Zagore govoriti kako da budemo Hrvati

Tihana Tomičić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA



RIJEKA - Predsjednik ŽO HNS PGŽ Marko Boras-Mandić na stranačkoj konferenciji HNS-a prozvao je Tomislava Karamarka neka ne uči Riječane i Primorce kako se voli Hrvatska, nakon njegovih izjava o tome da HNK Ivana pl. Zajca nije ni hrvatsko ni narodno kazalište. 


– Kad netko dolazi u naš grad da bi nas učio o hrvatstvu i o tome kako bi se mi trebali ponašati, ili još gore prijeti da će oni sve poukidati kada dođu na vlast, tada sam iskreno žalostan. U HDZ-u ima kvalitetnih ljudi, s mnogima od njih sam i prijatelj, pa vjerujem da i naši primorsko-goranski HDZ-ovci imaju što reći u centrali i u Zagrebu, možda čak neki od njih biti i ministri, ali ne mogu prihvatiti da nam tu dolaze neki iz Dalmatinske Zagore da nas Riječane i Primorce uče što bismo mi trebali raditi, a pogotovo nam ne govoriti što je hrvatstvo, i što je narodno. Kao čovjeka iz Rijeke to me duboko vrijeđa – rekao je Boras Mandić.


– Karamarko je zadnji koji bi trebao govoriti o tome što je hrvatsko i što je narodno. Na primjer, INA je bila hrvatska, a bila je i narodna. Danas nije ni jedno ni drugo, zahvaljujući nekima koji su vodili HDZ i hrvatsku vladu. Isto je i s Hrvatskim nogometnim savezom – i on niti je hrvatski, niti je narodni, a znamo da ga vodi HDZ. Iz te dvije sličice jasno je kako bi cijela Hrvatska izgledala da je ponovno vodi HDZ, rekao je Boras Mandić.




–  Ova Vlada je radila dobro. Naravno da se moglo bolje, da mi sami tražimo više, da i građani traže više, ali građani bi trebali dati priliku našoj koaliciji da osvoji drugi mandat i nastavi voditi Hrvatsku. A u tom programu Vlade  Rijeka bi morala biti okosnica razvoja Hrvatske sa svojim prometnim pravcem. Mnogi su se ratovi u povijesti vodili radi izlaza na more, a nažalost ono što Hrvatska u 25 godina nije uspjela, nije uspjela razviti Rijeku. To se mora promijeniti. S državne razine se Rijeka mora razvijati, tako da je razvijaju i Slavonija i Dalmacija kao svoju, jer samo jaka Rijeka znači jaku Hrvatsku – rekao je predsjednik primorsko-goranskog HNS-a Marko Boras Mandić na konferenciji u Rijeci.


On je najavio da lijevi centar u 8. jedinici očekuje jednak broj mandata kao 2011. godine, uključujući saveze SDP-a i IDS-a, a za njega osobno, kao kandidata na listi u 7. jedinici važnije je da zastupnici koji budu izabrani svojim imenom i prezimenom dostojno zastupaju građane. Glasa se preferencijalno i imena su bitna, rekao je.