Policija u 24 sata demontirala dvije paklene naprave

Bomba u blizini zagrebačkog Poglavarstva

Ana Raić Knežević

Obje paklene naprave pronađene su u blizini automobila iste vlasnice, jedne od zaposlenica Gradskog poglavarstva



Dvije podmetnute bombe u manje od 24 sata otkrivene su u blizini zagrebačkog Gradskog poglavarstva na Trgu Stjepana Radića, a obje su na kraju “razoružali” policijski pirotehničari.


Obje paklene naprave pronađene su u blizini automobila iste vlasnice, jedne od zaposlenica Gradskog poglavarstva. Prva je nađena još u četvrtak oko 15.30 sati, dok je druga na sličnom mjestu bila danas poslijepodne. Na sreću su obadvije uredno demontirane te odnešene na sigurno u policijsko skladište.


Što je povod ili razlog za postavljanje bombi za sada se ne zna, pogotovo jer je policija izuzetno škrta u informacijama. Niti Gradsko poglavarstvo, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem se nije oglasilo. Ipak, kako se neslužbeno saznaje, u tijeku je intenzivna istraga kojoj je za cilj pronaći “postavljača”.




Treba napomenuti da je Trg Stjepana Radića izuzetno prometan te da mu je u blizini Importane centar, kojim dnevno prolazi ogroman broj Zagrepčana, tako da bi moguća eksplozija na toj lokaciji mogla imati vrlo teške posljedice.