Odgovorio na optužbe bivše supruge

Bivši SDP-ov ministar Lalovac: Nisam obiteljski nasilnik i dokazat ću to na sudu

Tihana Tomičić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"Suočen s teškim neutemeljenim optužbama za obiteljsko nasilje koje je u javnost plasirala moja bivša supruga s kojom sam u brakorazvodnoj parnici, do daljnjega se povlačim iz bilo kakvog javnog djelovanja. Stojim na raspolaganju svim institucijama, a medije i javnost molim da do okončanja cijelog postupka budu odgovorni prema našim obiteljima. Nisam obiteljski nasilnik, ali ću istinu morati dokazati sudskim putem", rekao je.



Nakon što je bivša supruga ex ministra financija Borisa Lalovca jučer u emisiji Velimira Bujanca izjavila da ju je Lalovac fizički zlostavljao te istaknula da ga je prijavila policiji, podastirući audio snimke obiteljske svadje te fotografije, danas se o slučaju očitovao i sam Lalovac.


U izjavi za dnevnik.hr, Lalovac je poručio kako to nije istina i da ima dokaze kojima to može potkrijepiti.


“Suočen s teškim neutemeljenim optužbama za obiteljsko nasilje koje je u javnost plasirala moja bivša supruga s kojom sam u brakorazvodnoj parnici, do daljnjega se povlačim iz bilo kakvog javnog djelovanja. Stojim na raspolaganju svim institucijama, a medije i javnost molim da do okončanja cijelog postupka budu odgovorni prema našim obiteljima. Nisam obiteljski nasilnik, ali ću istinu morati dokazati sudskim putem”, rekao je.




Lalovac je najprije za danas najavio izjavu za medije u Splitu, a onda je obustavio te najavio da će tijekom dana objaviti priopćenje.


Na koncu je poslao kratko priopćenje u kojem stoji:


“Navodi moje supruge izneseni u televizijskoj emisiji Bujica su potpuna neistina. Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja. Jedini tko trpi štetu od iznošenja takvih neistina je naš maloljetni sin. Zbog zaštite dobrobiti našega djeteta o ovoj temi više neću javno istupati.”