Danas osnivački sabor

Bivši Mostovi zastupnici Lovrinović, Martinović i Mišić osnivaju stranku “Promijenimo Hrvatsku”

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

U Hrvatskoj su protivnici promjena jači od njihovih pobornika, ocijenio je Martinović dodavši da protivnici reforma nisu ni blokirani ni obespravljeni, niti oni koji šalju djecu u inozemstvo.  Naglasio je da su protivnici reforme oni kojima je danas dobro



Osnivački sabor nove političke stranke “Promijenimo Hrvatsku” koju osnivaju bivši Mostovi saborski zastupnici, Ivan Lovrinović, Juro Martinović i Ivica Mišić, održava se u subotu Zagrebu, a očekuje se izbor vodstva i predstavljanje stranačkog programa.


Uoči početka skupa jedan od čelnika inicijative Ivan Lovrinović izjavio je novinarima kako je njihova glavna prednost njihov ekonomski program, te upozorivši da ako se uskoro ne učini zaokret u ekonomskoj politici, Hrvatsku očekuje grčki scenarij.


 Zalagat ćemo se za provedbu reformi, a u političkom radu za stabilnost i principijelnost, poručio je Lovrinović.




 Juro Martinović je naglasio kako su se pozicionirali u političkom centru i da je njihov program i politička aktivnost tražiti promjene i pokušati naći saveznike na političkoj sceni za borbu protiv protivnika reformi.


 U Hrvatskoj su protivnici promjena jači od njihovih pobornika, ocijenio je Martinović dodavši da protivnici reforma nisu ni blokirani ni obespravljeni, niti oni koji šalju djecu u inozemstvo.  Naglasio je da su protivnici reforme oni kojima je danas dobro.


 Sudionike osnivačkog sabora “Promijenimo Hrvatsku” pozdravili su brojni gosti, među kojima predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanje Vilim Ribić, ekonomski stručnjak Slavko Kulić i prvi hrvatski ministar vanjskih poslova Zdravko Mršić.