Prijetio putem Facebooka

Biskup Košić: ‘Prijavio sam prijetnju, no žao mi je zbog uhićenja’

Hina

Snimio Denis Lovrović

Snimio Denis Lovrović

»Meni je žao što je uhićen jedan umirovljeni branitelj u Tisnom, kako o njemu kaže njegova žena, koji je k tome bolestan. Nadao sam se da će ga policija samo upozoriti da je kažnjivo drugima prijetiti, a on je meni 15. lipnja poslao poruku u kojoj mi psuje 'Crkvu i familiju' poslije čega je doslovno napisao: 'Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro'. Ja sam tu prijetnju javio policiji, a ona postupa dalje po svojoj dužnosti«, priopćio je biskup Košić



SISAK/ZAGREB Sisački biskup Vlado Košić izrazio je u petak žaljenje što je uhićen branitelj koji mu je prijetio na Facebooku ističući da je njegovu prijetnju prijavio nadajući se da će ga policija samo upozoriti na to da je drugima kažnjivo prijetiti.


»Meni je žao što je uhićen jedan umirovljeni branitelj u Tisnom, kako o njemu kaže njegova žena, koji je k tome bolestan. Nadao sam se da će ga policija samo upozoriti da je kažnjivo drugima prijetiti, a on je meni 15. lipnja poslao poruku u kojoj mi psuje ‘Crkvu i familiju’ poslije čega je doslovno napisao: ‘Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro’. Ja sam tu prijetnju javio policiji, a ona postupa dalje po svojoj dužnosti«, priopćio je biskup Košić.


Iz MUP-a su u petak izvijestili kako je muškarac uhićen zbog provođenja kriminalističkog istraživanja vezanog uz prijetnje smrću koje su prijavljene policiji.




Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske uhitili su u petak na području Vodica 69-godišnjeg hrvatskog državljanina te ga predali sisačko-moslavačkoj policiji zbog provođenja kriminalističkog istraživanja u vezi s prijetnjama smrću koje je policiji prijavio sisački biskup Vlado Košić, stoji u priopćenju MUP-a.