Polnoćka u Senju

Biskup Bogović usporedio Petrova s Isusom Kristom

P. N.

Snimio Sergej Drechsler / NL arhiva

Snimio Sergej Drechsler / NL arhiva

"U cijelom došašću molili smo se sa zabrinutošću i čežnjom da naša država dobije vlast koja voli i narod i državu, koja je milosrdna prema svome narodu. I te strukture vlasti upravo ovih dana se polako rađaju", rekao je Bogović na polnoćki u Senju



“U cijelom došašću molili smo se sa zabrinutošću i čežnjom da naša država dobije vlast koja voli i narod i državu, koja je milosrdna prema svome narodu. I te strukture vlasti upravo ovih dana se polako rađaju”, rekao je Bogović na polnoćki u Senju, prenosi televizija N1.


Gospićko-senjski biskup Mile Bogović je, kako navodi IKA, tradicionalno predslavio misu polnoćku u senjskoj katedrali Uznesenja BDM i pritom pohvalio formiranje nove vlasti od strane Mosta i HDZ-a, bez izričitog spominjanja imena njihovih stranaka, podsjetivši da je prije 25 goidna donesen Božićni ustav.


“Molimo se Bogu da se započeti procesi sretno dovrše da dobro svim Hrvatima i svim hrvatskim građanima”, rekao je biskup. No, da je za oltarom uistinu govorio o Boži Petrovu, govori i njegova kritika propitivanja čelnika Mosta od strane novinara, koje je nazvao drskim, prenosi televizija N1.“Kao da tom novinaru čovjek treba dati računa za sve što je radio i što će raditi, odgovarati na njegove neumjesne upite. Ali kandidat je bio stalno tako smiren i jasno odgovarao na provokacije. Vidjelo se da je svoja ponižavanja koristio da bude još jači u dobrim vrlinama, da je imao snage raditi za ljude i onda kada ga oni odbacuju. Dakako, to je samo blijedi primjer za ponižavanja koja je utjelovljeni Sin Božji doživljavao od čovjeka, ali on je uvijek u tim ponižavanjima rastao. Pače, ne bi moglo ni biti onoga ljudskoga rasta da nije bilo poniženja i iskušenja”, rekao je Bogović.