Razotkriven lažni humanitarac

Bešćutni prevarant: Tvrdio da skuplja novac za Slavoniju, pa ga uzimao sebi

Damir Kundić

Pedesetpetogodišnji Zagrepčanin uhićen je nakon što je, lažno se predstavljajući kao član humanitarne udruge, skupljao novac - za sebe. Rabotu mu je razotkrio 58-godišnji Ogulinac kod kojeg je lažni humanitarac došao tražiti pomoć za Slavoniju



OGULIN – U vremenu kad je Hrvatska uglavnom ujedinjena i solidarna oko prikupljanja humanitarne pomoći za poplavljena područja, ima i onih koji nevolju kane koristiti i za druge svrhe.


Pedesetpetogodišnji Zagrepčanin uhićen je nakon što je, lažno se predstavljajući kao član humanitarne udruge, skupljao novac – za sebe. Rabotu mu je razotkrio 58-godišnji Ogulinac kod kojeg je lažni humanitarac došao tražiti pomoć za Slavoniju.


Ovaj je, pak, posumnjao da se radi o prijevari i prijavio ga policiji, koja ga je ispitala i utvrdila da nema veze s humanitarcima.




– Utvrđena je sumnja da je Zagrepčanin lažnim prikazivanjem činjenica za svoje osobne potrebe prikupljao novčana sredstva. Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare, navode u karlovačkoj policiji.