Podigao glas

Beroša smo jutros po prvi put vidjeli ljutitog: ‘U svakom ratu postoji peta kolona’

Hina

Foto pool Cropix PIXSELL

Foto pool Cropix PIXSELL

 Davno je bilo rečeno domovima zdravlja da nabave zaštitnu opremu, gdje su sad ti ravnatelji? Jesu li je nabavili? Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. Kad sve ovo završi, evaluirat će se uloga svih nas



Ministar zdravstva Vili Beroš, opće je mišljenje javnosti, prilično se dobro nosi s krizom oko koronavirusa. Njegove izjave na javnost djeluju smirujuće i dosad ga još nismo čuli da je podigao glas ili izgubio živce.


Sve do jutrošnje redovite presice Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Tamo ga je prilično naljutilo pitanje vezano za anonimne dojave liječnika medijima, koji se žale kako nemaju dovoljno zaštitne opreme i kako dnevno dobiju tek po jednu masku.


– Situacija nije optimalna, ali je daleko bolja od one koja se zlonamjerno prikazuje. Ljuti me ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici čak namjerno sklanjali opremu da bi prikazivali stanje kao još lošije. U svakom ratu postoji peta kolona, a ja želim poručiti svima da oni koji nam bacaju klipove pod noge neće uspjeti, odvratio je Beroš i dodao da u ovom trenu iz Zaboka za Zagreb ide kamion sa sedam tisuća maski i milijun rukavica. Na putu je i avion iz Kine pun zaštitne opreme.




– Davno je bilo rečeno domovima zdravlja da nabave zaštitnu opremu, gdje su sad ti ravnatelji? Jesu li je nabavili? Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. Kad sve ovo završi, evaluirat će se uloga svih nas, pa i mene. Situacija nije optimalna, ali Vlada čini sve da svima osigura sve, zaključio je.