Gradska skupština Zagreb

Bernardić o navodnom zahtjevu za smjenom Kosora: U HDZ-u jedno žele, drugo pričaju, a treće rade

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je rekao kako HDZ želi smjenu HSLS-ovca Darinka Kosora s dužnosti predsjednika Skupštine, ali da im HSLS treba za držanje većine u Saboru pa nemaju hrabrosti to i sprovesti u djelo

ZAGREB Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je rekao kako HDZ želi smjenu HSLS-ovca Darinka Kosora s dužnosti predsjednika Skupštine, ali da im HSLS treba za držanje većine u Saboru pa nemaju hrabrosti to i sprovesti u djelo. »Prema tome, sve bi se svelo na onu rečenicu – prazne puške obojica se boje«, izjavio je Bernardić novinarima u Skupštini, upitan kako tumači navodni HDZ-ov zahtjev za smjenom Kosora, što je čelnik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić ranije opovrgnuo.

 Bernardić je kazao kako u HDZ-u vjerojatno žele preuzeti Gradsku skupštinu, ali da im treba HSLS da zadrže većinu u parlamentu.


 »Sasvim je sigurno da jedno zaista žele, drugo pričaju, a treće rade. Jer, intimno bi vjerojatno HDZ htio preuzeti Gradsku skupštinu, imati predsjednika, to je svima jasno iz svih izjava koje daju. A s druge strane, Kosorove ruke im trebaju u Saboru za držanje većine«, istaknuo je Bernardić u stanci skupštinske sjednice.


 Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine, je uoči sjednice opovrgnuo nagađanja da HDZ zahtijeva smjenu Kosora. »Nema zahtjeva za smjenom predsjednika Gradske skupštine. Dakle, predsjednik Gradske skupštine je gospodin Darinko Kosor«, rekao je Mikulić.




 Novinari su ga, naime, podsjetili na izjave HDZ-ovog gradskog zastupnika Marija Župana, koji je u medijima govorio o mogućnosti Kosorove smjene, na što je Mikulić kazao: »Gospodin Župan nije to izjavio i to nije bilo preneseno u skladu s onim kako je trebalo biti preneseno«.


 Novinari su i Kosora pitali kako tumači da HDZ navodno traži njegovu smjenu, a on im je kratko odgovorio: »Sve će biti jasno za pet minuta, da je Štefica Cvek i dalje na djelu«, te se potom fotografirao s Mikulićem.