Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 1
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.
Predsjedništvo SDP-a

Bernardić o napadima zbog kredita za stranku i čestitke Bujancu: Atmosfera linča i udar po SDP-u

Bernardić o napadima zbog  kredita za stranku i čestitke Bujancu: Atmosfera linča  i udar po SDP-u
Bernardić o napadima zbog kredita za stranku i čestitke Bujancu: Atmosfera linča i udar po SDP-u
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2017. u 21:56 2017-09-12T21:56:11+02:00

SDP će zatražiti sazivanje izvanredne sjednice saborskog Odbora za informiranje i medije na temu stanja na HRT-u, odlučilo je stranačko predsjedništvo u utorak, a predsjednik stranke Davor Bernardić istaknuo je zabrinutost zbog »gaženja prava novinara i gušenja novinarskih sloboda u toj medijskoj kući«

SDP će zatražiti sazivanje izvanredne sjednice saborskog Odbora za informiranje i medije na temu stanja na HRT-u, odlučilo je stranačko predsjedništvo u utorak, a predsjednik stranke Davor Bernardić istaknuo je zabrinutost zbog »gaženja prava novinara i gušenja novinarskih sloboda u toj medijskoj kući«.

Bernardić je u izjavi novinarima posebno istaknuo zabrinutost zbog smjene Nadzornog odbora HRT-a nakon što je Odbor obavijestio saborske zastupnike o potencijalnom kriminalu na HRT-u tijekom prošle godine.

»To je nešto čega u Hrvatskoj ne smije biti«, poručio je Bernardić nakon sjednice te podsjetio da je i tijekom rasprave zadnji dan saborskog zasjedanja u srpnju upozorio na tu nedopustivu smjenu »u režiji HDZ-a«.
Na Predsjedništvu je odlučeno i da će se zatražiti sazivanje izvanredne sjednice saborskog Odbora za vanjsku politiku, zbog, kako je obrazložio Bernardić, »nikad lošijih odnosa sa svim susjedima«. »Hrvatska javnost ima pravo znati zašto sa svim susjedima u zadnjih godinu dana, otkad nam diplomati vode zemlju, imamo problema«, istaknuo je.

Vezano uz aktualnu političku situaciju ocijenjeno je da se nerad Vlade, iseljavanje mladih i 40.000 ugroženih radnih mjesta u Agrokoru nastoji »zasjeniti« medijskim udarima po SDP-u i njegovu predsjedniku.
»Tuče se iz svih oružja ne bi li se zasjenilo nerad ove vlade i ne bi li se odagnala pažnja s pravih problema – poskupljenja struje i zaustavljanja obrazovne reforme«, ustvrdio je predsjednik stranke.

Tako je i napise u kojima ga se ovih dana napada zbog »kršenja Statuta pri podizanju kredita za stranku od 6 milijuna kuna«, kao i za svadbenu čestitku novinaru i voditelju Velimiru Bujancu, ocijenio »atmosferom linča» i udara po SDP-u, iako je priznao da udari dolaze i iz redova same stranke.
Privatnu čestitku Bujancu komentirao je konstatacijom kako nije odgojen da mrzi, a za kredit, za koji je prvi put založena i stranačka imovina, istaknuo da je to unutarnja stvar SDP-a, koji posluje »stabilno i u skladu sa zakonom«.

»S kreditom nije napravljena nikakva poslovna šteta, direktor (Nikša Vukas) je opomenut jer je u jednoj odredbi prekršen Statut«, ustvrdio je.
Ujedno je zahvalio medijima na »brizi za stranačke financije« te poručio kako u Hrvatskoj ne bi bilo problema »da su financije svih drugih čiste kao u SDP-u«.

Odlučeno je i da će Predsjedništvo SDP-a za dva tjedna donijeti odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora, odnosno hoće li se oni provesti po aktualnom ili izmijenjenom Statutu.
Nakon sjednice Predsjedništva SDP-a zasjedao je i Klub saborskih zastupnika SDP-a, gdje su, uoči nove sjednice Sabora, dogovorena pitanja na aktualnom satu.

Upitan za Bernardićevu čestitku Bujancu, predsjednik Kluba Arsen Bauk izjavio je nakon sjednice kako je on »u odnosima s drugim političkim spektrom više na tragu rečenice – ili mi, ili oni«.
»Politika koju vodi HDZ u zadnje vrijeme opravdava takav stav. U političkom smislu mislim da smo došli do te točke kada trebamo zaoštriti odnose. To se odnosi na jedan širi spektar, na onaj kojim svojom šutnjom tolerira ovakvu politiku«, rekao je Bauk.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka