Šef stranke u Puli

Bernardić o izlasku Glavaševića: ‘Uvijek kada je neki problem u Vladi, netko istupi iz SDP-a’

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

»Uvijek kada se dogodi neki problem u Vladi, poput najnovijeg raspleta u aferi Agrokor, dogodi se određen izlazak iz SDP-a i više ne vjerujem da je to slučajno. Svatko u politici bira svoj put i svima želim svu sreću. Mi kao ozbiljna i jaka stranka ostajemo vjerni našim socijaldemokratskim principima, a sve koji su pošteni i moralni pozivam da vrate mandat SDP-u bez kojeg ne bi bili u Saboru«, izjavio je Bernardić novinarima u Puli



PULA Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je za izlazak donedavnog saborskog zastupnika i člana Predsjedništva SDP-a Bojana Glavaševića iz stranke rekao kako ne vjeruje da je to slučajno, jer uvijek kada se dogodi neki problem u Vladi, kazao je, netko napusti SDP.


 »Uvijek kada se dogodi neki problem u Vladi, poput najnovijeg raspleta u aferi Agrokor, dogodi se određen izlazak iz SDP-a i više ne vjerujem da je to slučajno. Svatko u politici bira svoj put i svima želim svu sreću. Mi kao ozbiljna i jaka stranka ostajemo vjerni našim socijaldemokratskim principima, a sve koji su pošteni i moralni pozivam da vrate mandat SDP-u bez kojeg ne bi bili u Saboru«, izjavio je Bernardić novinarima u Puli.


 U prilog svojim tvrdnjama podsjeća kako je, u vrijeme kada se odlučivalo o opozivu ministra financija Zdravka Marića, SDP napustio Tomislav Saucha, a kada se raspravljalo o bivšoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić otišao je Zdravko Ronko.




 »Sada se događa novi rasplet u aferi Agrokor, pa je došao na red Glavašević. Više ne vjerujem u slučajnost, vjerujem i želim vjerovati u pravnu državu«, naglasio je Bernardić.


 Ponovio je kako treba rasvijetlili činjenicu zašto DORH nije ispitao članove skupine Borg u aferi oko Agrokora, ili »zašto ti ljudi nisu došli na ispitivanje«.


 »Oni su pisali zakon, kasnije su se na njemu obogatili, ali ipak nisu došli na ispitivanje. Drugo pitanje odnosi se na to zašto DORH nije prozvao i pozvao premijera Plenkovića, ministra Božinovića, pa i čelnika Mosta Petrova na razgovor. Stoga, moje jedino i logično pitanje u ovom trenutku može biti – gospodine Jeleniću, gdje je zapelo«, upitao je Bernadić.


 Ocijenio je kako je iz svega što se događa jasno da je premijer Andrej Plenković bio na čelu skupine Borg, da je osobno pozvao odvjetnika Borisa Šavorića kao glavnog operativca u Vladu, te da je direktno odgovoran za mnoge stvari koje su se tamo događale.


 »Evidentna je odgovornost premijera koji je bio na čelu skupine Borg, koji bi trebao podnijeti ostavku zajedno s cijelom Vladom te raspisati nove izbore. To bi jedino bilo pošteno prema građanima« zaključio je Bernardić.