Zasjedanje ponovo u četvrtak

Bernardić nije došao na sastanak Kluba SDP-a pa smjene Bauka nije bilo

Tihana Tomičić

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Kako na sastanku nije bilo predsjednika stranke Davora Bernardića, predloženo je da se ni ne raspravlja o tako važnom pitanju dok šef stranke izbjegava biti prisutan, zato je Bauk predložio da se sjednica ponovi u petak, no zbog odnosa snaga bio je prisiljen novu sjednicu na kraju sazvati za sutra u 13,30 sati



ZAGREB  Kod SDP-ovaca uvijek ista polovična rješenja: sastao se klub zastupnika SDP-a s namjerom da se s mjesta predsjednika smijeni Arsena Bauka, nakon njegovog famoznog amandmana kojim bi se iz igre za unutarstranačke izbore izbacio dio uglednim članova.


Međutim, kako na sastanku nije bilo predsjednika stranke Davora Bernardića, predloženo je da se ni ne raspravlja o tako važnom pitanju dok šef stranke izbjegava biti prisutan, zato je Bauk predložio da se sjednica ponovi u petak, no zbog odnosa snaga bio je prisiljen novu sjednicu na kraju sazvati za sutra u 13,30 sati.


Ideja je bila da potpredsjednik stranke Peđa Grbin predloži Baukovu smjenu, ali se htjelo izložiti i predsjednika stranke Bernardića, a na kraju je sve završilo – odgodom.




Gdje je Bernardić bio, ostaje tajna, jer je ujutro prije toga bio u Saboru, a ako se ni sutra ne pojavi tada će se svakako isforsirati glasanje o Bauku.


Nakon sjednice Arsen Bauk je ponovio svoj stav da klub nije tijelo stranke, a nije znao reći zašto se Bernardić nije odazvao. »Neki članovi kluba su izrazili želju da malo promijeni svoj raspored i prioritete, ali to je njihov stav«, kazao je.