Čestitka za Božić

Bernardić: ”Vladajući se naslikavaju, a stari, siromašni i gladni Srbi žive bez struje u Hrvatskoj”

Hina

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Bernardić je na božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća novinarima izjavio kako u Hrvatskoj danas svjedočimo da postoje pojedine političke opcije, stranke i pojedinci koji ljude pokušavaju dijeliti i po nacionalnoj osnovi.



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić čestitao je u nedjelju Božić svim pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj, ali i vladajućima zamjerio da se »naslikavaju« dok u zabačenim dijelovima naše zemlje srpsko stanovništvo živi bez struje, starci su tamo sami, gladni, siromašni, što je u 21. stoljeću »nedopustivo«.


Bernardić je na božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća novinarima izjavio kako u Hrvatskoj danas svjedočimo da postoje pojedine političke opcije, stranke i pojedinci koji ljude pokušavaju dijeliti i po nacionalnoj osnovi.


»To je u 21. stoljeću nedopustivo. SDP je uvijek bio stranka koja je rušila predrasude u našem društvu i uklanjala barijere između ljudi bez obzira jesi li Hrvat ili Srbin, muškarac ili žena, gay ili straight, musliman, katolik ili pravoslavac. Za nas je jedino bitno da si čovjek«, poručio je.Naglasio je kako je to Hrvatska kakvoj želi pripadati.

»I upravo zato je danas važno poslati snažnu poruku kako upravo u zabačenim dijelovima Hrvatske, tamo gdje većinom živi srpsko stanovništvo, još uvijek postoje dijelovi gdje nema struje, postoje starci koji su gladni, siromašni, sami i žive bez struje, dok se vladajući ovdje naslikavaju. To je nešto što je u 21. stoljeću nedopustivo«, istaknuo je Bernardić.


Posao s izraelskim F-16 je velika međunarodna blamaža RH, netko mora preuzeti odgovornostNovinare je zanimalo kako tumači da je američka vlada poslala Hrvatskoj dokument kojim upozoravaju da neće servisirati borbene zrakoplove F-16 ako ih Hrvatska kupi od Izraela. »To je jedna velika međunarodna blamaža Republike Hrvatske i netko za to treba biti odgovoran i preuzeti odgovornost. Meni je potpuno svejedno hoće li preuzeti odgovornost Plenković ili Krstičević, ali netko u ovoj zemlji mora početi odgovarati za takve stvari. Nedopustivo je da imamo jednu aferu, drugu, treću i nikome ništa. Što se toga tiče, jasno je da su u ovom trenutku, ako je to istina, lagali, a znate onu narodnu: ‘Tko laže, taj…’, sve znate«, kazao je.Za prelazak saborskih zastupnika u klub stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji već ima 13 zastupnika, Bernardić je ustvrdio kako je riječ o prijevari građana koji sve više gube povjerenje u državne institucije, zbog toga i napuštaju zemlju, »a najpravednije bi bilo u ovoj situaciji ići na izbore«.

Bandić prljavim poslovima skuplja većinu za Plenkovića


»Ono što je definitivno i ne može ulijevati povjerenje je način na koji se oni ponašaju. Možda najbolji dokaz toj tezi je rekao zastupnik Jankovicz iz kluba Milana Bandića: ‘Prvi uvjet da bi se ušlo u klub Milana Bandića je da se podrži Andrej Plenković’. To dovoljno govori o načinu na koji Bandić prljavim poslovima skuplja većinu za Plenkovića. To je u Hrvatskoj nešto što je nedopustivo i svakako tu ima puno posla i za Uskok, DORH, za organe pravosuđa u Hrvatskoj«, poručio je.Upitan očekuje li pravosudni epilog svega ovoga, s obzirom da je do sada zabilježen samo jedan takav slučaj, onaj bivšeg vukovarskog gradonačelnika, SDP-ovca Željka Sabe, čelnik SDP-a je odgovorio kako u Hrvatskoj, nažalost, postoje brojni neriješeni slučajevi poput afera Borg, Uljanik, SMS, elitna prostitucija…»Nažalost po tom pitanju se za sada ništa ne događa. Postavljam ponovno pitanje gdje je DORH, gdje su institucije progona, gdje je glavni državni odvjetnik. Jednostavno, ovo više nije normalno i ne može postati normalno«, zaključio je Bernardić.