Šef SDP-a u Đurđenovcu

Bernardić: Slavonija je ispitni test za Hrvatsku, cilj nam je zemlja jednakih mogućnosti za sve

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Ako Slavonija koja je napaćena i iseljena uspije, uspjeti će cijela Hrvatska. Naši kandidati u Slavoniji žele vratiti nadu Slavoniji i osigurati budućnost svim ljudima koji ovdje nastaviti živjeti, rekao je Bernardić.



VIROVITICA Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u nedjelju da je Slavonija ispitni test za Hrvatsku te da gradovi i općine u Slavoniji nisu mjesta jednakih šansi za sve građanke i građane.


Prvog dana službene kampanje za lokalne izbore podršku je odlučio dati kandidatima svoje stranke na predizbornim skupovima u slavonskim mjestima Đurđenovcu u Osječko-baranjskoj te Voćinu i Špišić Bukovici u Virovitičko-podravskoj županiji.


»Slavonija je ispitni test za Hrvatsku. Ako Slavonija krena naprijed i Hrvatska će krenuti naprijed. Ako Slavonija koja je napaćena i iseljena uspije, uspjeti će cijela Hrvatska. Naši kandidati u Slavoniji žele vratiti nadu Slavoniji i osigurati budućnost svim ljudima koji ovdje nastave živjeti«, rekao je Bernardić.




Smatra da gradovi i općine u Slavoniji i nisu mjesta jednakih šansi za sve građanke i građane.


»To je zato što u Hrvatskoj zakoni nisu jednaki. Neki vrijede za neke, a za druge ne mogu vrijediti. U Hrvatskoj svi poljoprivredni proizvođači nisu isti – neki mogu izlagati na policama trgovina, neki ne mogu. U Hrvatskoj sva djeca nemaju jednake uvjete za školovanje i naš je zadatak da od Hrvatske napravimo zemlju jednakih mogućnosti za sve. I zato koalicija SDP-a i HSS-a Hrvatskoj vraća nadu«, rekao je Bernardić večeras u Špišić Bukovici.


U Voćinu, najvećoj, ali i najsiromašnijoj općini Virovitičko-podravske županije SDP na lokalne izbore izlazi samostalno, a u Špišić Bukovici u koaliciji s HSS-om.