Predsjednik SDP-a

Bernardić: Proljeće počinje 21. svibnja, Hrvatsku smo dva puta vadili iz krize

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u utorak u Zadru na predstavljanju kandidacijskih lista za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu da proljeće počinje 21. svibnja te kako je koalicija sa SDP-om na čelu spremna treći put u Hrvatsku vratiti stabilnost i povjerenje.


»Hrvatsku smo dva puta vadili iz krize, HDZ ju je ostavljao na koljenima i u dubokoj recesiji. I treći put smo spremni u Hrvatsku vratiti stabilnost i povjerenje. Moja je poruka jasna, ako već ova vlast ima svoju cijenu, obraz u Hrvatskoj nikada ne smije imati cijenu. Zadar, Zadarska županija i Hrvatska vole se radom i poštenjem«, rekao je Bernardić na predstavljanju lista. Kako je istaknuo, »proljeće počinje 21. svibnja«, a potporu kandidatima s lista na lokalnim izborima »daje s povijesnog mjesta, zadarskog Foruma, to i na današnji povijesni dan«.


»Želimo bolju i pravedniju Hrvatsku s jednakim mogućnostima za sve. Želimo da Hrvatska bude zemlja dobra za život svim ljudima, a ne samo nekima, i stoga Zadar i Zadarska županije trebaju promjene«, poručio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.


Kandidatkinja za gradonačelnicu Sabina Glasovac rekla je na predstavljanju kandidacijskih lista koalicije SDP-HNS-HSS za zadarsko Gradsko vijeće da je Zadar u dugoj i bogatoj povijesti u mnogo čemu bio prvi, a žele da ostane i dalje jedan od prvih gradova u Hrvatskoj.»Zadar je uvijek bio miljenik mnogih vlada, pa je stoga i činjenica da je u Zadru na njegovu prosperitetu puno toga i napravljeno, ali ono u što se nije ulagalo u posljednjih 27 godina – to su ljudi, svi građani ovoga grada«, istaknula je i poručila kako ta koalicija želi ljude staviti u prvi plan te da Zadar kao peti grad u Hrvatskoj bude i grad za pet.

»U našem proračunu naći će se novac i za rodiljne naknade i za umirovljenike. Želimo da mladi, pametni i obrazovani ljudi više ne odlaze iz Hrvatske, želimo poštene javne natječaje koji su jedini pravi i ispravni put da na prava mjesta dođu pravi, kompetentni ljudi, želimo otvoreniju i učinkovitiju javnu upravu«, rekla je, pozivajući sve koji smatraju da Zadar može i zaslužuje više i bolje da izađu na izbore jer se on voli pameću, znanjem i etičnošću.


Listu kandidatkinja i kandidata za zadarsku Županijsku skupštinu koalicije SDP-HNS-DSU-HSS predstavila je nositeljica liste i kandidatkinja za županicu Renata Sabljar Dračevac, koja je istaknula da »današnji dan za predstavljanje kandidata nije slučajno odabran«.»Dan pobjede nad fašizmom je i dan kada su Zadar i otoci vraćeni matici domovini. Naša kandidacijska lista je koalicija lijevog centra. Mi imamo ideje i vizije i mi znamo kako donijeti boljitak i razvoj svim dijelovima Zadarske županije«, rekla je Renata Sabljar Dračevac.