Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Šef SDP-a u Varaždinu

Bernardić: 'Politika prema BiH nije bila najmudrija, ali nije bilo nikakvog udruženog zločinačkog pothvata'

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 29. studeni 2017. u 20:31 2017-11-29T20:31:49+01:00

»Zločin je zločin. On je individualan, nije kolektivan. Kad je u pitanju ova presuda, teorija o udruženom zločinačkom pothvatu ne stoji. Važno je reći da je zahvaljujući hrvatskoj intervenciji u Bosni i Hercegovini uspostavljen mir, ostvaren je Daytonski sporazum i ostvareno je primirje«, rekao je Bernardić

VARAŽDIN Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u vezi s presudom Haškog suda šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata kako je sigurno da politika prema Bosni i Hercegovini nije bila najmudrija, ali da Hrvatska nikako nije izvela agresiju na BiH, te kako nije bilo nikakvog udruženog zločinačkog pothvata.

 Bernardić je u srijedu navečer u Varaždinu istaknuo da duboko suosjeća s obiteljima svih žrtava ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini.

»Zločin je zločin. On je individualan, nije kolektivan. Kad je u pitanju ova presuda, teorija o udruženom zločinačkom pothvatu ne stoji. Važno je reći da je zahvaljujući hrvatskoj intervenciji u Bosni i Hercegovini uspostavljen mir, ostvaren je Daytonski sporazum i ostvareno je primirje«, rekao je Bernardić.

Također je rekao da su mnogobrojni izbjeglice zbrinuti u Hrvatskoj te drugim europskim zemljama.

 Kako je dodao, može se govoriti o tome je li Hrvatska vodila mudru politiku u Bosni i Hercegovini. »Da je Hrvatska vodila mudru politiku u Bosni i Hercegovini, vjerojatno Hrvati u BiH ne bi izvukli deblji kraj«, izjavio je i ocijenio je da se upravo zato najviše Hrvata iselilo iz Posavine.

 Ponovio je da Hrvatska nije izvela agresiju na BiH, da to nije bio nikakav udruženi zločinački pothvat, a Hrvatska je intervencijom omogućila uspostavu mira, prekid rata i Daytonski sporazum.

 Bernardić je rekao da mu je žao zbog tragičnog događaja u sudnici, odluke generala Slobodana Praljka da si oduzme život, te je izrazio sućut obitelji.

 Predsjednik SDP-a u Varaždinu se sastao s članovima stranke i novoizabranim predsjednikom Gradske organizacije Miroslavom Markovićem.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.