Aktualno prijepodne u Saboru

Bernardić Plenkovića zbog Siska optužio za izdaju. Petrov: ‘Nemojte nas spašavati, otići će svi u Irsku’

P. N.

Podsjetili ste me na epizodu Našeg malog mista kada je Roko Prč išao izvoditi vatrogasnu vježbu pa mu je pao ormar... Dosta ste spašavali, nemojte više, otići će vam svi u Irsku, poručio je Petrov



Saborski zastupnici danas su se vratili u svoje klupe na sjednici, za koju je već dosad predloženo 140 točaka, a sasvim će sigurno biti i nadopuna.


Krenulo je uobičajenim aktualnim prijepodnevom koje je očekivano u znaku pitanja oko slučaja Sisačke rafinerije i štrajka radnika.


Mostov Božo Petrov istaknuo je kako Rafinerija Sisak “kao rijetko koja druga rafinerija u svijetu ima laku dobavu nafte s naftnih polja”.. Tko je i zašto donio odluku da se rafinerija u Sisku ugasi?, upitao je Petrov na što mu je premijer Andrej Plenković odgovorio kako Vlada želi vratiti Inu u hrvatske ruke, no odluku o Rafineriji donosi uprava kompanije.




– Sisak može biti Inin centar i na drugačiji način. Naš je cilj da Hrvatska ima opskrbu energenata tako da nam osigura energetsku sigurnost, odvratio je Plenković, na što je uslijedio novi govor Petrova.


– Podsjetili ste me na epizodu Našeg malog mista kada je Roko Prč išao izvoditi vatrogasnu vježbu pa mu je pao ormar… Dosta ste spašavali, nemojte više, otići će vam svi u Irsku, poručio je.


O Sisku i Ini je govorio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je Plenkovića pitao zašto je lagao i zašto je spreman izdati vitalne hrvatske interese.


– Imam četiri pitanja. Jeste li dogovarali s Orbanom da Mađari u tajnosti preuzmu Inu? Jeste li dogovorili zatvaranje Rafinerije Sisak? Jeste li dogovarali da, nakon što se to desi, Ina u potpunosti ode iz Hrvatske? Je li predmet vaših razgovora bio i Hernardi koji je optuen za davanje mita Ivi Sanaderu, pitao je Bernardić, a Plenković bio vrlo kratak – odgovor je četiri “ne”.


Bernardić je na to replicirao da će cijenu izdaje nacionalnih interesa očito morati platiti radnici Ine i to gubitkom svojh radnih mjesta


– Ostat ćete upamćeni kao oni koji su tjerali radnike na cestu i iz Uljanika i 3. maja i Rafinerije. Toliko o vašoj brizi za radnike, dodao je.